TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Alex İyi Ama Çevresi Kötü

Onur Saygın 6 Eylül 2010 ,



Bir Galatasaraylı olarak Alex'e duyduğum saygı genelde küfür yememe neden olsa da her türlü ortamda savunmaktan da geri durmuyorum. Futbol ulemalarının dediği gibi ''Güntekin eğer koşmayacaksak biz de oynarız.'' olayı bana çok uzak. Alex'in koşanı, Barış Özbek'in futbol oynayanı tarzı bir kalıp benim gözümde.

Alex altıncı sezonuna başladı Fenerbahçe'de. Bu altı sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, 2 son dakikada kaybedilen lig şampiyonluğu, bir de lig şampiyonluğu kazandırdı. Bu sene büyük ihtimalle son sezonu olucak, hatta devre arasında bile ayrılabileceği konuşuluyor. Alex, Lincoln, Elano gibi futbolcular yerin dibine sokulurken herkesin hem fikir olduğu konular Ayhan Galatasaray için değişilmez, Mehmet Topuz Alex pozisyonun da daha faydalı olur hem de savunma yapmayı biliyor gibi bana göre saçmalıklar. Bu tip oyuncuları kaybettikçe yerlerine futbol topuna nefretle yaklaşan oyuncular takımlarımızda çoğalmaya başladı.

Futboun bir oyun olduğunu, hatta çok eğlenceli bir oyun olduğunu hatırlatan isimlerden gerçekten azaldı. Biz bir de elimizdeki futbol değerlerini kaybediyoruz. Adnan Polat, Keita Galatasaray'a yakışmıyor diyebiliyor ama geçen sezon Barış'ın attığı tekmeye rağmen takımda tutulmasına ses çıkarmıyor. Alex takımı eksik bıraktığı için bazı maçlarda yedek oturabilir şeklinde açıklama üzerine Alex'ten daha az koşan Özer Hurmacı oynayabiliyor. Büyük ihtimalle gelip Trabzon maçında en çok koşan Fenerbaçeli oyuncu Özer bilmeden sallama diyeceksiniz ama, boş koşan bir insan yerine az koşan ama verimli koşan bir oyuncu tercih etmiyorsanız o sizin bileceğiniz bir iş.

Eskiden oyuncu tanımlarken, çok ince bilekleri var, iyi frikik kullanıyor ya da çok güzel ara pası atıyor şeklinde tanımlanırdı. Yeni trend iyi basıyor, çok koşuyor oldu. Kusura bakmayın ama takımımda bir sürü Barış Özbek, Selçuk Şahin görmektense Alex, Lincoln gibi oyuncularla oynayıp gerekirse maç kaybetmeyi tercih ederim. 2008-2009 sezonunda Skibbe ile çıkılan her maç bir eğlenceydi. Bülent Korkmaz sonrası seyrettiğim maçlardan 5 sene sonra aklımda kalacak bir maç hatırlamıyorum.



Belki de 3 İstanbul takımı bu sezon son 5 yılın en iyi 10 numaraları ile oynayacak. Alex, Guti, Misimovic seyir zevki yüksek kaliteli maçlar seyrettirecekler bize. Ama kaybedilen ilk maç sonrası başlayacak yorumlar gene aynı kalıcak. Dünya üzerinde kalmadı böyle futbolcu, zaten bir Türk takımları bu sistemi kullanıyor, bak Barcelona'ya herkes koşuyor, baktığımız zaman bir Xavi Iniesta değil.

Alex'e saygım biraz da bu yüzden kaynaklanıyor. Bu kadar saçma yorumların yapıldığı bir ülkede 6 sene kalabildi. Sadece işini yaparak, etrafı umursamadan işini çok iyi yaparak geçirdi bu altı seneyi.

Alex koşmuyor, Lincoln terbiyesiz, Delgado çıt kırıldım diyen arkadaşlara nice Barış Özbekler Selçuk Şahinler diliyorum.

2 yorum

  1. bir düzeltme, alex'in 6. değil 7.sezonu..

     
  2. ve de 2 şampiyonluğu var..

     

Yorum Gönder