TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Futbolcular Sahada, Peki Ruhları?

Serhat Gürcan Gündüz 11 Eylül 2010 ,



Milli takımlarından dönen Fenerbahçe'li futbolcular isteksiz ve bitkindi bütün maç boyunca. Yorgun olmaları tabi ki kabul edilebilir ama, bu kadar isteksiz oynamaları Aykut Kocaman'ı çıldırtmış olmalı. Kayserispor ise 4. hafta maçları oynanan ligimizde takım savunmasını en iyi uygulayan takım açık ara. Şota Arveladze iyi işler çıkaracak gibi duruyor.

Evet, isteksizdi Fenerbahçe. Yeni transfer Yobo'nun 11'de başladığı mücadeleyi 2-0 kaybettiler. Yazının başında da söylediğim gibi milli takımdan dönen oyuncuların yorgunluğuna bağlayabiliriz bu isteksizliği. Peki ya Mehmet Topuz? Bütün maç boyunca ne yaptığını ben anlayamadım. Ne kanada indi, nede Okan'a çizgiye kadar inmesinde yardım etti. Abartmadan söylüyorum, Okan sağ çizgiden paralel koşu yaparken verkaç amacıyla pas attığında, Mehmet Topuz topu alıp bir oyuncu geçtikten sonra ortaya oynadı topu. Savunma konusunda da oldukça isteksizdi. Hani o mücadele eden Mehmet gitmiş, yerine "ben neden buradayım?" diye soran bir adam gelmişti. Alex ise oldukça başarılı bir şekilde kapanan Kayseri savunması arasında kayboldu Niang ile birlikte. Fenerbahçe topu ceza sahasına bile indiremedi. Stoch'un pas kayıpları yapmasının ardından oyundan düşmesi ise "gençlik sanrısı herhalde" dedirtti. Maçtaki ilk net gol pozisyonu zaten ilk gol oldu. Yobo sakatlanıp oyunu terk ederken, yerine Selçuk Şahin girdi. İlk önce "Selçuk ortaya geçer, Christian Yobo'nun mevkisine geçer" diye düşündüm. Çünkü Christian ne kadar etkisiz bir oyuncu olsa da defansif özellikleri Selçuk'tan çok daha üst düzey bir isim. Selçuk o mevkide oynamaya başladıktan 5 dakika sonra Santana'nın golü geldi zaten. Aradan 2 dakika geçtikten sonra, Selçuk yine adamını kaçırdı ve 2. golü gördü kalesinde Fenerbahçe.

2-0 geriye düşse bile oyun karakteri olan takımlar rakibinin üzerine gider, en azından biraz hırslanıp rakibine pres yapar. Fenerbahçe'de ise Niang ve 73. dakikada oyuna giren Semih hariç baskı yapan oyuncu yoktu. Biraz Caner her zamanki gibi koştu, birazda kendini kanıtlamak isteyen genç yetenek Okan pres yaptı. Emre, Christian, Dia, Stoch ise oyunu izledi. Daha sonra Cangele bu durumdan faydalanarak en iyi bildiği işi, rakip takımı çalımlarıyla sinir etme görevini başarıyla yerine getirdi. Hatta Emre Cangele'den topu çalamayınca, oyun durduğunda ilk iş olarak Cangele'nin üzerine şut çekti.

Fenerbahçe'nin bu mağlubiyetini 3 ana nedene dayandırabiliriz. 1. ve en önemlisi Kayserispor'un üst düzey takım savunmasıydı. Hem Niang, hem Stoch, hemde ilk yarıda Alex'i çok iyi bir şekilde durdurdular. 2. neden Aykut Kocaman'ın yanlış oyuncu değişiklikleriydi. Alex her zaman için bir tehdit unsurudur. Hiçbir şey yapmasa bile en azından rakip liberoların hücuma çıkmasını engeller. Zaten 2. yarı oyundan alındıktan sonra orta sahanın bütün dizginleri Kayserispor'lu oyunculara geçti. 3. neden ise Fenerbahçe'nin isteksiz bir şekilde oynamasıydı.

Önünde çok zor bir maç var Fenerbahçe'nin. Beşiktaş ile oynayacaklar. Özellikle Gökhan Gönül'ün durumu bu maçtan daha önemli Fenerbahçe'li taraftarlar için. Quaresma'yı durdurabilecek tek adam olarak o gözüküyor. Okan yetenekli ama tecrübesiz. Tabi ki Yobo'nun durumu da oldukça önemli. Arka adalesinden sakatlanarak oyundan çıktı. Önümüzdeki haftanın Fenerbahçe açısından en önemli 2 problemi bu. İsteksizlik ise derbi maç olduğu için geçecektir. İnsan düşünmeden edemiyor tabi ki "Ya hırsı olmayan bir takım çıkarsa sahaya?".

0 yorum

Yorum Gönder