TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Bal Porsukları, Ayazma'yı Ürküttü.

Atilla Nesipoğlu 12 Ocak 2011 ,




Büyük takım şu Neurosport! Hem saha içinde hem saha dışında türlü türlü dertlerle boğuşuyorsun. Bunlar da yetmezmiş gibi ezeli rakibin karşısına çıkma telaşı başlıyor. Ama işte tam da bu noktada kafalardaki soru işaretlerini siliyor Bal Porsukları. Önce bir araya geliyor takımın önde gelenleri, yatırıyorlar sorunları masaya vuruyorlar neşteri dertlere. Yanlış olmasın onu bunu kesip atmıyorlar kendilerine indiriyorlar neşteri ve tek vücüt oluyorlar. Durmuyorlar devam ediyorlar yola, içlerindeki enerjiyi de etrafa yayıyorlar. Kulaktan kulağa, kalpten kalbe akıyor Neurosport sevgisi, kimse kayıtsız kalamıyor. Sevenleri ne ertesi günkü işini düşünüyor ne dondurucu soğuğu. Birbirlerini sadece twitterdan tanıyan insanlar Fulya Şan Öktem Tesisleri’nde omuz omuza veriyor, onlarla sevinip yine onlarla üzülüyor. Sadece bir halısaha takımı olmadıklarını ve boşuna “Neurosport Türkiye’dir.” demediklerini kanıtlıyorlar bizlere. 

Salı gecesi çarşambaya bağlanmak üzereyken başlıyor “El Bombastico”. Hem de ne başlangıç gözler meşale şovuna takılmışken top da Koray Gök’ün hunharca aşırtması ile fileleri buluyor. Keyifli başlayan maçın devamı da aynı oluyor. Golün ardından maçı istediği tempoda götüren bir Neurosport izliyoruz, daha önceki maçlarda neredeydiniz sorusunu sorarken. İlk yarıda Ayazma tek pozisyonu Harun Tekin’in araya koşusu ile yakalarken, Onur Erdem gole izin vermiyor. Bal Porsukları ise İsmail Şenol ile iki kez gole yaklaşıyor. Birinde İsmail, Ender Özkahraman'ı geçemezken diğerinde de hakeme takılıyor. İsmail’in rakibinin şarjı ile ceza sahasında kendini yerde bulmasına devam diyen hakem, maçın kopmasına da engel olup tüm heyecanı ikinci yarım saate taşıyor. 

İkinci yarının başlangıç düdüğü ile belli ediyor terse dönen rüzgar kendini. Bağış Erten, takım savunmasını iyice öne çıkarmasının ödülünü, yorulan ve pas yüzdesi düşen Neurosport'u her geçen dakika kendi sahasına mahkum ederek alıyor. 

Araya atılan bir topta da kaleci Onur Erdem kalesini zamanında terk etmekte gösterdiği başarıyı meşin yuvarlağı uzaklaştırmakta gösteremeyince Alican Keser'e çarpan top Serhat Barut’un önünde kaldı. Genç yeteneğe turnuvadaki dördüncü golünü atmak için hafif bir dokunuş yeterken Ayazma'da 1-1'i yakalıyordu. Skor dengeye gelmiş olsa da oyun hâlâ Ayazma lehinde işlemeye devam ediyordu. Bu dakikaları çokca oynamış olan Ayazma, tecrübesini konuşturuyor, Neurosport’un hem yorgunluğundan hem de toyluğundan faydalanıyordu. Üst üste harcanan fırsatlardan sonra galibiyet sayısını da Serkan Öz’ün, Hakkı Arpacıoğlu’nun ortasına yaptığı şık vuruşla buldu. Tribünlerin Neurosport’u ateşleme çabasının yetersiz kaldığı dakikalarda hakem sevest vuruş kararı vermese evine de üç puanla gidecekti. Kazanılan bir frikikte topun başına Emre Alayoğlu geçti. Sert vuruşu baraja da çarparak fileleri havalandırınca tekrardan hayat buldu Neurosport. Tüm hafta ve oynanan 60 dakika boyunca talihin hiç yanına uğramadığı Bal Porsukları bu golle sadece tabelayı değil ilerleyen haftaların da kaderini değiştirdiler. 

Bal Porsukları karşılaşmaya hazırlıklı geldiler.      
Maç sonu geldiğinde kafaya düşen ilk soru maçın hakkı bu muydu? İlk yarısını Neurosport’un ikinci devresini Ayazma’nın hükmettiği mücadeleden beraberlik çıkması olması gerekendi. Bu güzel rekabetin tek tatsızlığı ise İsmail Şenol’un sakatlığıydı. (Karşılaşmanın ardından yapılan kontrollerinde önemli ir sakatlığı olmadı öğrenildi.) 

Bir diğer soru ise "Neurosport’da kimi beğendim?". Herkesi. Tam bir takım oyunu oynadılar ve kendilerine yakışan karakteri oyunun genelinde sergilediler. Kenarda teknik direktör Erman Yaşar ile sahada Koray Gök, Onur Erdem, Emre Alayoğlu ile Mustafa Özdemir öne çıkan isimler oldu. Onur Salman her zamanki gibi kusursuza yakın bir oyun çıkardı. Saha dışının yıldızları ise belli: Yiğit Top ve İbrahim Koçyiğit. Gecenin sonunda iki puan kaybedilmiş olsa da Neurosport adına alınan bir puan çok daha fazla şey barındırıyor. Beraber hareket edebildiklerinde neler yapabileceklerini Boğaziçi maçının ardından Ayazma karşısında da gösterdiler. Zirveden bir eksikleri olmadığını biliyorlar şimdi sıra alttakilerden de puanları alıp olmaları gereken yere tırmanmakta. 



0 yorum

Yorum Gönder