TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

WRC, ESPN'de İzlenir

Cengiz Bahadır Özdemir 14 Ocak 2011 ,

WRC yayınları dağıtıcısı North One Sport, ESPN UK ile anlaşma imzaladı. Her yarış öncesi 4,5 saatlik bir program yayınlanacak. 2 Şubat'ta bir saatlik belgesel ile yayınlara başlanacak. Anlaşmaya göre, üç gün boyunca her yarış öncesi bir saat ön bakış, yarım saat de özet görüntüler yayınlanacak. Takip eden haftada bir saat tekrar yayın yapılacak ve ESPN Classic'te bir saatlik iki belgesel programı verilecek.

Anlaşmayı yapan taraflar durumdan memnun. North One Sport CEO'su Simon Long "Bu çok önemli bir anlaşma. Bu anlaşma sayesinde daha iyi programlar izletip, daha fazla seyircinin ilgisini çekmeyi hedefliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu. ESPN başkan yardımcısı ve Avrupa-Orta Doğu-Afrika Bölgesi sorumlusu Jeroen Oerlemans ise "WRC sürekli büyüyen ve gelişen bir spor. ESPN İngiltere ve Avrupa Bölgesi'nin motorsporları yayınlarını genişletme fikri için ideal bir anlaşma oldu" dedi. ESPN'in motorsporları yayını listesinde GT1, Superleague Formula ve German Touring Car gibi yarışlar mevcut.

Şu anda ESPN yayını yapan sadece D-Smart mevcut. Ancak ESPN'in sitesine girildiğinde, Türkiye yayını içinde WRC gözükmüyor. Muhtemelen yine internette yayın kovalamak zorunda kalacağız. TRT'nin WRC yayınlarını alacağı yönünde dedikodular vardı. Sanırım o plan rafa kalkmış. Bir ses seda yok.

0 yorum

Yorum Gönder