TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Sayılı Günler Kala

Cengiz Bahadır Özdemir 11 Ocak 2011 ,

Son derece zevksiz geçen 2010 WRC sezonundan sonra, 2011'in biraz daha çekişmeli geçmesi en büyük dileğim. Citroen'in yine alıp götüreceğini düşünüyorum ama bu sefer Ford işi kolay kolay bırakmayacaktır. Zaten Ford'un iki Finli taktiği bu sene de işe yaramazsa 2012'de o takım dağılır. Mini düzenli olarak yarışlara 2012'de başlayacağı için 2011 sezonunda kendilerinden çok bir şey beklememek gerek.

2011'deki ilk yarış her zamanki gibi İsveç Rallisi olacak. Takvimdeki tek kar pisti olan İsveç'te 60 yıldır İskandinavların üstünlüğü var. 60 yılda sadece bir kere bölge dışındaki biri bu yarışı kazandı. 2004'te Sebastien Loeb, çok çekişmeli bir yarışın ardından ufak bir farkla birinci olmuştu. 10-13 Şubat tarihleri arasında koşulacak yarışa 130 araç katılacak. İlk yarış için etkileyici bir sayı.
Sebastien Loeb ve Sebastien Ogier ikilisinin olduğu Citroen Total World Rally Team her zamanki gibi iddialı durumda. Gerçi İsveç'te Sebastien Loeb 7 kere yarıştı ve bunlardan 2'sinde yarışı tamamlayamazken sadece 1'inde mutlu sona ulaştı. Ogier ise 2 kere yarıştığı İsveç'te en iyi derecesini geçen sene beşincilikle kazandı.
Mikko Hirvonen ve Jari Matti Latvala'nın Ford Abu Dhabi Rally Team burada birincilik için mücadele edecekler. 2006'dan beri İsveç'te kazanan takımın bu sene de burada mutlu sona ulaşması bekleniyor. Hirvonen büyük hayalkırıklıkları altında geçen 2010 senesinde sadece burada birinci olmuştu. Latvala ise geçen sene üçüncü olurken, 2008'de bu yarışı kazanmıştı.
Formula 1, NASCAR, WRC derken sonunda rallide karar kılan Kimi Raikkonen ise Citroen aracıyla burada olacak. Ancak Citroen Junior ile değil de, ICE 1 Racing ile yarışacak. Alının bilgilere göre Raikkonen hala Citroen Junior'da ama İsveç Rallisi özelinde ICE 1 Racing etiketiyle yarışacak.
Citroen'le yarışacak bir başka isim Petter Solberg olacak. Geçen sene, son yarışlarda olağanüstü bir performans sergileyip sezonu üçüncü bitiren kurt pilot yine kendi takımıyla yarışacak. İsveç Rallisi'ni 2005'te kazanmış olan Norveçli bu sene de iddialı.

İsveç'te ilk defa yarışacak olan Monster World Rally Team'den Ken Block, bu sene ilk defa yarışlara girecek olan FERM Power Tools World Rally Team'den Dennis Kuipers, Birleşik Arap Emirlikleri destekli Khalid Al Qassimi ve tecrübeli Henning Solberg M-Sport Ford Rally Team desteğiyle yarışacak diğer pilotlar olacaklar.

Yazımıza İsveçli yarış güvenlik görevlileri ile son verelim:

0 yorum

Yorum Gönder