TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

1. Lig Fikstürü Çekildi

Kemal Mardin 22 Temmuz 2010 ,


Süper Lig'den sonra bugün de Bank Asya 1. Lig'in fikstür çekimi yapıldı. 22 Ağustos'ta başlayacak ligin ilk hafta eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Erciyesspor - Orduspor
Karşıyaka - Gaziantep B.B
Diyarbakırspor - Rizespor
Denizlispor - Güngören Belediye
Samsunspor - Akhisar Belediye
TKİ Tavşanlı Linyitspor - Altay
Adanaspor - Mersin İdmanyurdu
Ankaraspor - Kartalspor
Giresunspor - Boluspor

Kafadan, Çukurova derbisiyle başlıyoruz. İlk haftadan lige heyecan gelmesi açısından iyi bir eşleşme. Geçen sene Adanaspor - Mersin maçları epey olaylı geçmişti. Bakalım bu sene sular durulacak mı, yoksa kaldığımız yerden devam mı?

Bir sonraki haftada ise ligin bir diğer önemli rekabeti olan Orduspor - Giresunspor mücadelesine tanık olacağız. Ayrıca Giresunspor cephesinde, düşman komşusuyla oynayacağı maç kadar ilk haftada oynayacakları Boluspor maçı da dikkat çekiyor. Zira bu sezon Boluspor'u, Giresunspor'dan pek de sevimli bir şekilde ayrılmayan Levent Eriş çalıştırıyor. İlk iki hafta Karadeniz'de hareketli maçlar olacak gibi.

Ligin gerçek anlamdaki tek derbisi ise 4. haftada Altay ile Karşıyaka arasında. Alışageldiğimiz üzere federasyon yine bu maçı ilk haftalarda oynatıp kurtulmanın peşine düşmüş. Son haftalarda İzmirliler birbirlerine yatar fobisinden bir türlü kurtulamadılar. Bu maçla birlikte Altay ve Karşıyaka'nın 4. haftadan geç oynatılmama serisi 5 sezona çıkmış oluyor.

Genel itibariyle 1. Lig'de derbi sayısının azlığı ve takımların birbirlerine denk olması sebebiyle fikstür avantajı diye bir şeyden bahsetmek çok da mümkün değil aslında. Sadece son altı maçlarının dördünü evinde oynayacak iki takım olan Karşıyaka ve Giresunspor'un görece avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

İyi dileklerle bitirelim. Kavgası, gürültüsü az, futbol ve yayın kalitesi yüksek, hak edenin kazandığı, teknik direktör kıyımının yaşanmadığı, temiz bir lig olsun. Bütün takımlara başarılar.

0 yorum

Yorum Gönder