TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Sarı Mayo Kirlendi

Atilla Nesipoğlu 20 Temmuz 2010 , ,


15. Etabın kazananı BBOX Bouygues takımından Fransız Thomas Voeckler oldu. Fransızlar iki gün üst üste etap kazanma başarısını gösterirken toplamda beş etap birinciliğinin de keyfini sürüyorlar. Bu zaferin ayrı bir önemi de yıl sonunda sponsorunu kaybedecek olan BBOX Bouyges takımının ilerleyen günlerde yaşayacağı zorluklar karşısında elini kuvvetlendirmesi oldu.

Günün bir başka kazananı da Alberto Contador oldu. Nasıl kazandığı üzerine epey yorum yapılacak orası ayrı. Port de Bales tırmanışının sonuna geldiğimizde Andy Schleck atağa kalktı. Alberto Contador hazırlıksız yakalanmış gibiydi. O sırada nasıl bir dua etti bilinmez, Schleck aniden durmak zorunda kaldı. Bisikletinin zincirinde problem yaşayan rakibi duraklayınca Contador atağa kalktı ve etabın sonunda kendisi için yeterli farkı yaratıp sarı mayoyu sırtına geçirdi.

Böyle fırsatlar her sporcunun karşısına fazla çıkmaz. Saniyelik bir karar veriyorsunuz. Yazılı olmayan kurallara riâyet edip, etmemek sizin elinizde. Bu kararı düz yolda yürürken de almıyorsunuz. Bisiklet üzerinde 150 km yol katettikten sonra bir tercih yapıyorsunuz. Zor bir karar. Dışardan yorum yapmak her zaman kolay olmuştur. Bizim düşündüklerimizi Contador da düşünmüştür. Kendince doğru olanı seçti ve ilerledi İspanyol bisikletçi.

Eğer bekleseydi ne olurdu? Belki gün sonunda sarı mayoyu alamazdı. Hatta tur sonunda da sarı mayoyu da giyemeyebilirdi. Ama böyle tarihi bir yarışın sayfalarında yerini alacaktı. Zaten kazananlar listesinde ismi yazılı ve daha birçok kez yazacağından da şüphem yok. Eline bir fırsat geçti ve günü kurtardı. Kazanma güdülerine teslim oldu. Keşke bekleseydi ama yaptığını da normal karşılıyorum.

Bana göre asıl yanlışı sarı mayoyu giydikten sonra mikrofonlara konuşurken yaptı. Schleck'in sorun yaşadığını fark etmediğini ve zaten atak yapacağını söyledi. Gözümüzün içine bakarak yalan söyledi. Bunu yapmasına hiç gerek yoktu. Kazanmak için gösterdiği refleksi anlatsaydı yeterliydi. Yaptığını anlayabiliyorum ama sözlerini anlayamıyorum. Kimsenin de bana anlatabileceğini sanmıyorum.

Olayın gerçekleştiği anın videosu aşağıda, karar sizin...

3 yorum

  1. Böyle aksilikler sporun doğasında var. O yarışa bunları göze alarak çıkıyorlar. Bu yüzden kimsenin Contador'dan durmasını bekleme gibi bir hakkı yok. Ha dursa şık olurdu ama şart da değil yani. Orada 100 kişiden anca biri dururdu sonuçta.

     
  2. gece vicdani uyumasına izin vermemiş ve Aney Schleck'den özür dilediği bir video koymuş youtube'a, ingilizce altyazılı

    http://bit.ly/drZddS

     
  3. sporun doğasının içine olabilecek aksilikler, kazalar da dahil değil mi sonuçta. devam etmesi kadar normal bir şey yok keza schleck kendisi ile ilgili değil bisikletiyle ilgili problem yaşıyor. f1'de aracında sıkıntı yaşayan pilotu arkadakiler beklemiyor sonuçta.

     

Yorum Gönder