TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

WRC'de Nostalji Zamanı

Cengiz Bahadır Özdemir 21 Temmuz 2010 ,

WRC'de Sebastien Löeb yine şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Arkasında da Sebastien Ogier'i almış durumda. Yani Citroen bu sene de pilotlar ve takımlar sıralamasında işi bitirecek gibi. Ford, Finlilerinden bu sene iyi bir sonuç alamadı. Seneye hangi pilotu elinde tutup, hangisini yollayacakları belli değil. Ama benim değinmek istediğim konu başka. 20-22 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Almanya Rallisi öncesinde eski pilotlardan haberler var.

Bunlardan ilki benim için bir ilah olan Carlos Sainz'dan geldi. Efsane pilotun, Almanya Rallisi'nde yarışabileceği söyleniyor. En son 2005'te Yunanistan-Akrapolis Rallisi'nde yarışmış olan İspanyol sürücünün bir kez daha burada mücadele edebileceği söyleniyor. WRC'den sonra Dakar'da yarışmaya başlayan pilot, 2010 yılında şampiyonluğa ulaşmıştı. Almanya'da daha önceden üç kez yarışan Sainz'ın en iyi derecesi üçüncülük olmuştu. Volkswagen Scirocco ile yarışmayı planlayan Carlos Sainz, henüz hiçbir şeyin kesinleşmediğini ama yarışma ihtimalinin bile kendisini heyecanlandırdığını belirtmiş. Sadece heyecanlanan kendisi olmayacak tabi ki. Ben de bu efsaneyi yeniden izlemek için torrent sitelerine hücum edip yarışı indireceğim. Ayrıca yakın bir zamanda Volkswagen'in WRC'ye katılacağı da konuşuluyor. Sainz iyi bir başlangıç olacaktır.
Bir başka güzel haberse Francois Duval'den geldi. Stobart M-Sport Ford takımı ile Almanya'da yarışacağını açıklayan Belçikalı sürücü, böylece 2008'den sonraki ilk yarışına çıkmış olacak. Henüz 28 yaşında olan sürücü, Citroen'deki sorunlar yüzünden ralliden soğumaya başlamış ve bir daha da kendini toparlayamamıştı. Son senesinde Ford'ta bir şeyler yapmaya çalışmış ancak istenilen seviyeye ulaşamayınca ralliyi bırakma kararı almıştı. İşin ironik olan tarafı ise, zamanında Citroen'de yerine getirilen Carlos Sainz'la bu defa farklı araçlarda ve serbest bir şekilde yarışma ihtimallerinin olması. 2005 yılında Citroen'in Duval yerine Sainz'ı getirmesi ile Belçikalı sürücünün kariyerinde de düşüş başlamıştı. Duval, Almanya'da altı kez yarıştı ve iki kere ikinci oldu.

Sainz, Duval gibi isimleri görünce aklım maziye gidiyor. McRae'li (rip), Burns'lü (rip), Auriol'lü, Makinen'li, Grönholm'lü günleri düşünüyorum. Oradaki heyecanın zerresinin kalmadığını görüyorum. İçim iyice sıkılıyor. Bu arada bir not düşelim: Ogier, Citroen'le olan sözleşmesini uzatmış. Yani Löeb-Ogier Citroen'de kalmaya devam ediyor. Daha 1-2 sene Citroen hakimiyeti sürecek gibi.

0 yorum

Yorum Gönder