TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Furkan Aldemir Ribaund Ve Blok Kralı

Kemal Mardin 19 Temmuz 2010


Geçtiğimiz yıl büyük çıkış yakalayan ve transfer sezonunun gözdesi olan Karşıyaka'nın 1991 doğumlu, genç yıldızı Furkan Aldemir, başarılı performansını Hırvatistan'da düzenlenen ve dün akşam tamamlanan Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda da sürdürdü ve şampiyonayı 11,6 ribaund ve 1,7 blok ortalamalarıyla bu alanlarda lider olarak tamamladı.

Turgut Atakol Turnuvası'nda şampiyon olduktan sonra Avrupa Şampiyonası'na da madalya hedefiyle giden Milli takımımızın hayal kırıklığı yaratarak Division B'ye düşmeme maçları oynamasına ve bu maçlar sonucunda, konumunu kıl payı korumasına rağmen, Furkan'ın takımın genel performansının aksine yıldızlaşması ayrıca dikkat çekti.

Mücadeleci oyununun yanında skorer kimliğini de ön plana çıkaran genç yıldız, aynı zamanda 13,9 sayı ortalamasıyla takımımızın en skorer oyuncusu oldu. Furkan'ın bu sayıları atarken yakaladığı %72,3'lük isabet ile bu alanda da şampiyonanın lideri olması, performansını daha da anlamlı kıldı.

Gösterdiği performansla, sadece Türkiye'de değil Avrupa seviyesinde de yaş grubunun çok önünde olduğunu kanıtlayan Furkan, böylece kariyeri için çok önemli bir adım atmış oldu. Bugüne kadar çıktığı en önemli vitrinde kendinden beklenenleri tam anlamıyla karşılayarak, güvenle üzerine düşülmesi gereken bir oyuncu olduğuna dair hiçbir şüpheye yer bırakmadı.

Önümüzdeki sezon Karşıyaka ile de Avrupa'da mücadele etme ve kendini gösterme şansı elde edecek olan genç pivotun, daha iddialı bir takımın rotasyon oyuncusu olmak yerine, takımında kalıp hızla çıkışa geçtiği zamanları, ciddi süreler alarak değerlendirme kararının ne kadar isabetli olduğunu bu sene içerisinde daha iyi anlayacağız. Furkan bugüne kadar sergilediği azimli ve sorumlu duruşu bozmadan, sıkı çalışmaya devam ettiği takdirde, bu senenin sonunda kendini, hiç ummadığı yerlere, hiç ummadığı kadar kısa sürede ulaşmış olarak bulabilir.

3 yorum

  1. 1987 şampiyonluğunun tekrarını Furkanımızla yaşayacağımıza inanıyoruz

     
  2. O kadro hepsi Karşıyaka Lisesi mezunu, 10 Karşıyakalı + 2 ABD'li şeklinde çok özel bir kadroydu. Keşke o kadar kolay olsa ama bir Furkan'la o günlere dönmek çok zor maalesef.

     
  3. Furkan Yamanlar mezunu

     

Yorum Gönder