TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Şadi Çolak Kartalspor'da

Kemal Mardin 21 Temmuz 2010 ,

Şadi Çolak, Göztepe'yle anlaşmasının ardından, bu sezon çok gol atacağım pozu verirken.
Kartalspor, 2 Kasım 1986 doğumlu olduğu için 58 gün ile bu sezon 1. Lig'de oynama hakkını kaybeden Shaibu Yakubu'nun boşluğunu, Şadi Çolak ile doldurmaya çalışacak. Peki doldurabilecekler mi? Şüpheli!

28 yaşındaki Şadi, bundan iki sene öncesine kadar gol denince, akla ilk gelen isimlerden birisiydi. Amatör kümede oynarken kırdığı inanılmaz gol rekorları -bir sezonda penaltısız 130 gol gibi- hala baki olan tecrübeli oyuncu maalesef iki sezondur büyük buhrana girmiş durumda. Son iki sezonda toplam 41 maça çıkıp sadece 5 gol atabildi. 2007/2008'de Diyarbakırspor formasıyla 10 gol attıktan sonra, Rize'ye giden Şadi'ye memleketinin havası yaramadı. Burada sergilediği kötü performansla eleştirilerin odağı haline geldi ve kendini 2. Lig'de buldu. Geçtiğimiz sezona Göztepe formasıyla başladı. Ancak burada da beklentileri karşılamaktan çok uzak kaldı ve sadece iki gol atabildiği ilk yarının ardından Orduspor'a gönderildi. Fazla forma şansı bulamadığı Ordu'da çıktığı yedi maçta ise hiç gol atamadı.

Kariyerinde çıktığı 248 maçta 104 golü olan Şadi'nin golcülük yeteneklerine diyecek yok ama artık el bombası kıvamına gelmiş durumda. Kimin tarafında patlayacağını kestirmek zor. Berbat geçen iki sezonun ardından mutlaka bir nebze kıpırdanacaktır ama bu kıpırdanma geçen sezon 14 gol atan Yakubu'nun performansını yakalamasına yeter mi bilemiyorum.

Bu noktada Şadi'nin şu açıklamasını da paylaşmak lazım:

"Futbolu bıraktıktan sonra memleketim Rize'de yaşamayı düşünüyorum. Babamın kasap dükkânında çalışırım herhalde. Gezmeyi de pek sevmem. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden hoşlanmıyorum. Bu şehirlerde insanlığın kalmadığını düşünüyorum. Oysa küçük yerlerde insanlar her zaman birbirine yardımcı olur. Yani bir samimiyet vardır oralarda."

Zamanında böyle bir açıklama yapan Şadi'nin şimdi, Türkiye'nin en büyük şehrinde huzurlu ve mutlu bir ortam yakalaması bence zor. Hedefleri çok yüksek olmayan bir takımda oynayacak olması avantaj ama yine de mental sorunlarla dolu bir sezon daha geçireceğini düşünüyorum.

0 yorum

Yorum Gönder