TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Hangi Yönetim Daha Kötü?

Atilla Nesipoğlu 30 Temmuz 2010 ,


Sahaya çıkan 11'i gördükten sonra ilk aklıma gelen, geçen sezonki F.Bahçe mağlubiyeti sonrasındaki Sivasspor deplasmanı oldu. Mustafa Sarp, Ayhan Akman ve Barış Özbek'i en son bir arada o maçta izlemiştim. O günden farklı olarak Mehmet Topal yerine Serdar özkan görev aldı. Barış kanat yerine orta saha oynadı.

O günle bugün arasındaki ortak nokta ise G.Saray'ın iki maçı da mutlak kazanması gerekiyordu. Galibiyete ihtiyacı olan G.Saray iki zayıf rakibinin karşısına da üç defansif orta saha ile çıktı. Sivas'da 1-0 dan yakalanmışlardı. bugün 2-0'dan yakalandılar. 6 Nisan 2010'dan, 29 Temmuz 2010'a kadar geçen 114 günde yaşanan değişim geriye doğruysa durup bir kenar yönetime sormak lazım ne iş diye.

Rakip Serdar Özkan'ı bile durdurmakta zorlanıyor. Bu takıma karşı Rijkaard'ın tercihi, rakip kale sahasına girmeyen 3 orta saha. Dörtlü defans ve kaleciyi de eklersek toplam sekiz futbolcu golden uzak. G.Saray'a geldiği günden beri sistemi oturtması beklenen Hollandalılar'dan istenen bu değildi sanırım. İki kötü golü yemese G.Saray maçı 2-0, biraz da şansı olsa daha farklı da kazanabilirdi. Sıkıntı tabelada değil, tribünde. Rijkaard'a ilk günden bu yana destek olan, en kötü günde bile sırtını dönmeyen tribünlerde. Hücum futbolu izlemeye gelen G.Saraylılar memnun değiller. Cana'yı, Kewell'i, Pino'yu izlemek istiyorlar Ayhan'ı, Mustafa Sarp'ı, Barış'ı değil! Yönetimin önüne koyduğu malzemeyi kalitesiz bulablir ama bundan daha keyifli bir futbol ortaya çıkartmalı Hollandalı. 


G.Saray Spor Kulübü'nü neresinden tutsanız elinizde kalıyor bu aralar. Bu kaosun ortasında tek bir ışık parlıyor o da Arda. Kaptan belli ki geçen sezonun sonunda yaşananları arkasında bırakmış. Attığı iki gol ile takımını öne geçirdi. Sadece attığı gollerle değil driblingleri ve pasları ile takımını ileriye taşıdı. Statta ve ekran başındakilere futbol izletti. En tepeden en alta akdar kötü yönetilen G.Saray'da bir onu karartamadılar. Umarım parlamaya devam eder genç yıldız.

Not: G.Saray'ın, Ali Sami Yen'in ölümünü mezarı başında andığı bir günde sahaya parçalı Sarı-Kırmızı ile çıkmak yerine, reklam yapmak adına "mercan" renkli forma ile çıkması da ayrı bir tartışma konusu.

0 yorum

Yorum Gönder