TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Mini, 43 Yıl Sonra WRC'de

Cengiz Bahadır Özdemir 29 Temmuz 2010 ,

Tam da rekabetin azaldığını düşündüğümüz bugünlerde, WRC dünyasına harika bir haber geldi. Citroen ve Ford'tan sonra üçüncü bir üreticinin daha yarışlara gireceği duyuruldu. Mini'nin, 2011 yılından itibaren yarışmaya başlayacağı söylendi. 1989-2008 yılları arasında Subaru'yla çalışan Prodrive'ın, Mini'yi destekleyeceği bildirildi. BMW'den yapılan açıklamaya göre, Mini'nin yeni aracının ismi Countryman WRC olacak. 1.6 litrelik motor hacmine ve 185 beygirlik bir güce sahip olacak olan Mini'nin 0-100 km. performansı da 7.6 saniye olarak düşünülüyor.
BMW yönetim kurulu üyesi Ian Robertson yaptığı açıklamada; Mini'nin otomobil sporlarında olmasından dolayı heyecan duyduğunu ve ralli yarışlarında da başarı elde edebileceklerini belirtti. Prodrive ile iyi bir işbirliği içinde olduklarını ve bunun da başarı getireceğini ayrıca ekledi. 2010 Sonbaharında testlerin yapılacağı söyleniyor. İlk testi kimin yapacağı ise henüz belli değil. 2011 yılında bazı yarışlarda mücadele edecek olan Mini, 2012 yılında ise sürekli olarak yarışacak. BMW yetkilileri ayrıca, bu yarışlarda uzun süre kalacaklarını da ekledi. Bu da Citroen ve Ford'un kısır çekişmesini daha da zevkli hale getirecektir.
Mini, Mini Cooper S adıyla 1960'larda ilk olarak yarışmaya başlamıştı. 1964, 1965 ve 1967 yıllarında Monte Carlo Ralli'sini kazanan Mini Cooper; 1966 yılında Monte Carlo'da üçleme yapmıştı. Timo Makinen, Rauno Aaltonen ve Paddy Hopkirk ilk üç sırayı almış, ancak yapılan inceleme sonunda tepe lambası ile ilgili bir konuda yapılan itiraz sonunda diskalifiye edilmişlerdi. İtirazı yapan taraf Citroen'di. Şimdi yıllar sonra tekrar karşılaşacaklar. Neticede Mini markası, Monte Carlo yarışlarıyla bir efsane haline gelmişti. İşte efsane yıllar sonra tekrar yerini alıyor.

0 yorum

Yorum Gönder