TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Beklentilerden Uzak Final

Cengiz Bahadır Özdemir 12 Eylül 2010 ,

Bayram nedeniyle müsabakalardan biraz uzak kalmıştım. Clijsters-Williams ve Wozniacki-Zvonareva maçlarını izleyemedim. Wozniacki'nin elenmesi çok büyük bir sürprizdi. Genç raketin bu şampiyonada zafere ulaşacağını düşünüyordum. Clijsters'in çıkması ise normaldi. Tecrübeli isim çok formda ve bu turnuvada da formda olduğunu ispatladı. Zvonareva, Wimbledon'dan sonra Amerika Açık'ta da finale kalan isim olmuştu. Bu sene Serena Williams dışında iki Grand Slam finali oynayan yoktu. Rus raket için büyük başarıydı. 2010 Wimbledon'da elediği Clijsters'le bir kez daha karşılaşacaktı. Belçikalı'ya karşı oynadığı son iki maçı kazanan Zvonareva'nın umudu fazlaydı. Ancak final maçındaki performansı çok çok düşüktü.
İlk sette Zvonareva çok fazla basit hata yaptı. Hata yaptıkça sinirlendi ve daha fazla hata yapmaya başladı. Bu da oyundan kopmasına sebep oldu. Clijsters ise çok daha formdaydı. Çapraza attığı toplarla rakibinin oyundan düşmesini sağlamıştı. File önünde de rakibine üstünlük kuran Clijsters, ilk sette 6-2'lik bir üstünlük sağlamıştı. 
İkinci setin beşinci oyununa kadar Zvonareva aynı kötü çizgisini devam ettiriyordu. Beşinci oyundaki 27 vuruşluk rallide ise Zvonareva kendini göstermişti. Acaba silkinip kendine gelecek mi derken sonraki servisini kırdırdı ve yine maçtan erken koptu. Clijsters çok büyük bir soğukkanlılıkla seti 6-1, maçı da 2-0 kazandı. Özellikle servislerdeki üstünlüğü, ona bu maçta şampiyonluğu getirdi. Zvonareva ise kritik yerlerde yaptığı basit hatalarla maçı verdi. Sinirlerine hakim olmakta zorlanan Rus sporcu, üç raketle oynamak zorunda kaldı. Hatta ikinci sette, henüz sayı almamışken ekrana güzel bir istatistik gelmişti. Aldığı sayı 2, kullandığı raket 3 olarak gösterilen bu istatistik, komik olduğu kadar düşündürücüydü de. Kim Clijsters, üst üste ikinci defa buradan zaferle ayrıldı. Bu maçtan sonra 1.7 milyon dolar kazanan sporcu, Cincinnati'deki zaferle birlikte 500 bin dolar daha alıp Amerika Açık'ı 2.2 milyon dolar kazanarak terk etti.
Erkeklerde Nadal, Youzhny'i çok rahat geçti. Rus sporcu rakibinin oyununa ayak uyduramadı ve final şansını kaybetti. Nadal, bu maçta zaman zaman zorlansa da genelde üstün olan taraftı. Özellikle iyi servisleriyle rakibinin puan almasını önledi. Beşinci setten itibaren izlediğim diğer maç ise şanına yakışır bir şekilde sona erdi. Federer-Djokovic arasındaki mücadeleden mutlu ayrılan taraf Djokovic oldu. Bu iki oyuncunun, Amerika Açık yarı finallerinde karşılaşması bir gelenek gibi. 2008 ve 2009 yarı finallerinde de karşılaşan iki raketten Federer gülen taraf olmuştu. 2007'de ise finalde karşılaşmışlar ve yine Fedex rakibini yenmişti. Bu sefer öyle olmadı. 
Maçın birinci ve üçüncü seti 7-5 Federer üstünlüğü ile bitmişti. Bunda şaşılacak bir şey yoktu. Oynadıkları son 18 oyunun 12'si zaten 7-5 veya 7-6 ile sonuçlanmıştı. Ancak ikinci ve dördüncü setlerde 6-1, 6-2 Djokovic üstünlüğü vardı. Bu iki sette Federer'in ne yaptığını herkes gibi ben de merak ediyorum. İsviçreli'nin ikinci setlerde kopmalar yaşadığı bir gerçek. Ancak bu kadar kopmuş olması epey düşündürücü. Son sette nefes kesen ralliler vardı. Djokovic maçtan koptu derken inanılmaz sayılar kazandı, Federer iyi giderken son anda servisini kırdırıp oyundan düştü. Kısacası, başabaş giden bir set izledik. Ancak Federer, çok fazla yaptığı basit hataların bir kısmını bu sette yaşayınca Djokovic'in galibiyeti geldi. Son seti 7-5, maçı da 3-2 kazanan Sırp raket finale adını yazdırdı. Kariyerindeki üçüncü Grand Slam'ine çıkacak olan Djokovic'in, Nadal karşısında ne yapacağı merakla bekleniyor. Federer ise buradaki altıncı zaferine ulaşma hayalini başka bir zamana ertelemek zorunda kaldı.

0 yorum

Yorum Gönder