TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Dört Yıl Sonra Zafer

Cengiz Bahadır Özdemir 13 Eylül 2010 ,

Takvime baktığımızda Avrupa'daki son yarış olarak görüyoruz Monza'yı. İtalya'daki bu pist, F1 tarihinin en eski pistlerinden biri olmasının dışında, en hızlı pistlerinden biridir. Bu yüzden de ön plana McLaren ve Ferrari'nin çıkması çok büyük sürpriz değildi. Çok uzun düzlüklere sahip bu pistte beklenen oldu ve Ferrari-McLaren çekişmesi izledik. En son 2006 yılında, kendi evinde kazanan Ferrari dört yıl aradan sonra yeniden zaferle ayrıldı. Alonso'nun birinci bitirdiği yarışı, Button ikinci, Massa ise üçüncü sırada tamamladı. Hamilton'ın yarış dışı kaldığı mücadele sonunda pilotlar ve takımlar sıralaması iyice kızıştı.
Yarışa Button iyi başladı ve yanındaki Alonso'yu geçip liderliğe oturdu. Henüz ilk virajda araçlar birbirlerine çok yaklaşmıştı. Alonso'nun arkasında Massa, onun arkasında ise Hamilton vardı. İngiliz pilot işini ilerleyen turlara bırakmadan öne atılmak istedi ancak bu inadı ona pahalıya mal oldu. Massa'nın sol arka tekerleği, Hamilton'ın sağ ön tekerleğine temas etti ve oradaki süspansiyonu kırdı. Biraz daha ilerleyen Hamilton'ın lastiği birkaç metre sonra iflas etti ve araç kum piste çakılı kaldı.
Yarışın bundan sonraki bölümlerinde Button-Alonso kovalamacası yaşandı. Uzunca bir süre Alonso'yu arkasında tutan Button pit-stopta Alonso'dan yaklaşık bir saniye fazla kalınca yarışın ortalarında Alonso'ya geçildi. Önü açık olan Ferrari pilotu hızını arttırdı ve Button'la arasına mesafe koydu. Uzunca bir süre de bu böyle devam etti. Red Bulllar ise kötü günlerindeydiler. Vettel 21. turda motor problemi olduğunu söylese de yarış sonrasında bunun frenlemeyle ilgili olduğu belirtildi. Vettel yarışın sondan bir önceki turuna kadar pit-stopa girmedi. Bu ilginç taktiği sonrasında yarışı dördüncü sırada bitiren genç Alman büyük bir başarıya imza atmış oldu. Webber ise yarışın başlarında geride kaldı. Sekizinci sırada yarışı götüren Avustralyalı, önündeki Hulkenberg'i yarışın bitimine iki tur kala geçti ve altıncı sırada yarışı tamamladı. Mercedesler'de de durum fena değildi. Rosberg yarışı beşinci bitirirken, Schumi dokuzuncu sırayı aldı. Williamslar'da Hulkenberg ve Barrichello puan almayı başaran pilotlar oldular. Force-Indialar ise puansız bir şekilde buradan ayrıldı.
Webber 187, Hamilton 182 puanda. Alonso 166, Button 165, Vettel 163 puanla onları takip ediyorlar. Bundan sonraki yarışlarda Red Bull Racing'ten büyük bir atak bekleyebiliriz. İşlerin kızışması güzel oldu. Bundan sonra Abu Dabi'deki son yarışa kadar hiçbir şeyi net olarak söyleyemeyiz.

0 yorum

Yorum Gönder