TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Loeb Durdu, Ogier Vurdu

Cengiz Bahadır Özdemir 13 Eylül 2010 ,

Japonya Rallisi geçtiğimiz günlerde sona erdi. Toprak pist olma özelliği taşıyan rallide, Citroen pilotu Ogier birinci oldu. İkinciliği Petter Solberg alırken, Ford pilotu Latvala çıkışını sürdürdü ve üçüncü sırada yarışı tamamladı. Şampiyona lideri Loeb beşinci olurken, Ford'un diğer Finlisi Hirvonen altıncılıkla yetinmek zorunda kaldı. Sordo ise sürpriz bir şekilde dördüncü oldu.
İlk gün Petter Solberg parkurun en hızlısıydı. En yakın rakibi olan Hirvonen'le arasında dokuz saniyelik fark oluşturmuştu. İkinci gün ise Latvala'dan üst üste en iyi sektör zamanları geldi. İkinci günün en şanssız ismi Matthew Wilson oldu. İlk sektörünün son metrelerinde aracı duran Britanyalı pilot yarıştan erken ayrılmak zorunda kaldı. Solberg ise hatalı çıkışından dolayı 10 saniye cezası almıştı. Hirvonen'in yavaş kaldığı bu günde Latvala tekrar parlayan isim oldu. Yarışta liderliği ele geçiren Finli pilot, ilerleyen turlarda spin atıp şaftını kırınca geriye düştü. Solberg bu günü lider olarak tamamlasa da arkasındaki Hirvonen farkı 3.7 saniyeye indirmişti. Ogier ise 5.4 saniye ile geriden takip ediyordu.
Son gün ise Raikonen'in kazası meydana geldi. Finli pilot, virajı alamayıp ağaçlara çarptı. Kendisi ve co-pilotu kazada yara almasalar da yarışa tekrar devam edemediler. Son günün yıldızı ise Ogier oldu. Yarıştaki hızını arttıran Fransız pilot, toprak parkurlarda neden çok iyi olduğunu ispatlarcasına yarıştı. En yakın rakibi Solberg'e 15,7 saniye fark atarak ralliyi kazandı. Solberg ikinci olurken, Latvala üçüncü sırayı aldı. İlk iki gün iyi bir performans ortaya koyan Hirvonen son gün yavaş kaldı. Bu arada yarışın ilk günü Al Qassimi ve co-pilotu Michael Orr büyük bir kaza atlattılar. Araçları pist dışına çıkan ancak daha sonradan yola geri dönen Qassimi'ye, arkadan gelen Martin Prokop'un aracı çarptı. İki araçtan da yaralanan isimler olmadı ancak büyük bir tehlike ucuz atlatılmış oldu.
Artık önümüzde üç tane Avrupa yarışı var. Britanya, Fransa ve İspanya. Loeb muhtemelen şampiyonluğunu ilan edecek. Latvala ise ikincilik inadını sürdürüyor. Ancak Ogier'in 26 puan gerisinde. Solberg ise kendi takımıyla birlikte dördüncü sırada ve Sordo-Hirvonen ikilisine meydan okuyor. Raikonen puan alamadı ama bu durum 2011'de F1'e dönmesine neden olmaz.

0 yorum

Yorum Gönder