TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Rafa Şampiyon

Cengiz Bahadır Özdemir 14 Eylül 2010 ,

Yağmur sebebiyle bir gün sonra yapılan ve yapıldığı sırada da iki saatlik yağmur arası verilen maçta Rafael Nadal bu seneki üçüncü Grand Slam'ini kazandı. Kariyerinde Avustralya Açık, Roland Garros ve Wimbledon olan İspanyol raket, eksik olan parçayı da tamamlamış oldu. Djokovic karşısında ikinci set dışında çok üstün bir oyun ortaya koyan Nadal maçı 6-4, 5-7, 6-4, 6-2'lik setlerle 3-1 kazandı.
Maç harika bir ralli ile başladı. 19 vuruşluk bu rallide her türlü vuruş çeşidini izledik. Şanına yakışır bir maç olacağı ilk oyundan belliydi. Nadal ilk oyunda servis kırmayı başardı. Ancak sonrasında Djokovic servis kırarak durumu eşitledi. Bu sette Djokovic'in çizgi gerisinden çok kötü backhandler attığını gördük. Nadal ise etkili servislerle rakibini oyundan düşürüyordu. Turnuva boyunca sadece iki kez servis kırdırmış olan Nadal, bu maçın ilk setinde iki servis kırdırmıştı. Ancak oyun konsantrasyonunu bozmayan Nadal ilk seti 6-4 kazandı. Djokovic'in anlamsız siniri ve bu sinirden doğan kötü vuruşları olmasa belki başka türlü olabilirdi.
İkinci sette Nadal'ın basit hataları vardı. Üst üste yaptığı basit hatalardan sonra servislerindeki başarı oranı da düştü. Bu sette ilk çift hatayı Nadal yaptı. Djokovic üçüncü kez servis kırdıktan sonra üst üste 11 sayı kazandı. Setteki durum 4-1 olduğunda Nadal'ın duygusal tepkileri ortaya çıktı. Ne de olsa şimdiye kadar hiç set vermemişti. 50 yıl aradan sonra set vermeden şampiyon olan ilk tenisçi olma şansını yitirmek üzereydi. Ancak bir anda müthiş bir ivme yakalayıp durumu 4-4'e getirdi. Tam temposunu tutturmuşken devreye ''doğa'' girdi. Yağmurun yağmasıyla birlikte maça iki saat ara verildi.
Aradan sonra iki sporcu da karşılıklı olarak set oyunlarını kazandılar. Ancak son oyunda Djokovic servis kırınca seti 7-5 almış oldu. Üçüncü sette, Nadal unutmuş olduğu etkili servis kullanmayı tekrar hatırladı. Üst üste ace.ler geldi. Djokovic file önündeki basit hatalarıyla puanlar kaybetmeye devam ediyordu. Nadal'ın servislerini iyi karşılayamaması da onun maçtan kolay kopmasına sebep oluyordu. Uzun rallilerin olduğu bu seti Nadal 6-4 kazanarak sonuca bir adım daha yaklaşmıştı. Son set de Djokovic'in kötü vuruşları ve yorgunluğuyla geçti. Nadal büyük bir üstünlük sağladı ve bu seti 6-2 alarak şampiyonluğa ulaştı.

Rafael Nadal, Agassi'den sonra dört Grand Slam kazanan ilk tenisçi olarak tarihteki yerini aldı. Toprak kortun kralı olduğunu biliyorduk ama Wimbledon ve Amerika Açık'ı ard arda kazanmış olması, onun belli bir kalıba sokulmaması gerektiğini gösteriyordu. Djokovic ise Grand Slam'lerde, Nadal'ı yenememe hastalığına devam etmiş oldu.

0 yorum

Yorum Gönder