TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Dünya'nın Ağırlık Merkezi Antalya

Cengiz Bahadır Özdemir 16 Eylül 2010

Dünya Halter Şampiyonası gayrı resmi olarak 13 Eylül'de başladı. 27 Eylül tarihinde sona erecek turnuvadaki resmi müsabakalar 17 Eylül'de başlayacak. Türkiye'nin bu turnuva öncesinde beklentileri yüksek. Geçtiğimiz nisan ayında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 10'u altın olmak üzere 20 madalya kazanmıştık. Özellikle kadınlarımız üst üste kırdıkları rekorlarla tarihi bir turnuva yaşamamızı sağlamışlardı. Şimdi daha iyisini yapmaları gerekecek. Üstelik rakipleri de daha güçlü. Rusya dışında Çin, Küba, Güney Kore ve Kazak rakipler de sporcularımızı zorlayacak güçte ülkeler. Turnuvaya bir gün kala sporcularımızın durumlarına genel bir bakış atalım:
Nurcan Taylan: Kendisi için söylenecek fazla bir şey yok. Kırdığı rekorlar, taktığı altın madalyalar zaten pek çok şeyi anlatıyor. Olimpiyat ve Avrupa şampiyonluğu yaşamış bir isim. 48 kg'da mücadele edecek. Son Avrupa Şampiyonası'nda üç altın madalya birden kazanarak ortalığı silip süpürmüştü. Dünya Şampiyonaları'ndaki şanssızlığını bu sefer atmasını bekliyoruz.


Sibel ÖzkanSon yıllarda Nurcan Taylan'ın arkasında kalmış ama onun kadar başarılı olduğu tartışılmaz bir haltercimiz. 48 kg'da mücadele edecek. Dünya ve olimpiyat ikinciliği mevcut. 2009 yılında, silkmede kaldırdığı 117 kg ile Dünya Şampiyonaları'nda altın madalya kazanan ilk Türk kadın halterci oldu. Son Avrupa Şampiyonası'nda 53 kg'da yarıştı ve dördüncü oldu.


Aylin Daşdelen2002'de Antalya'da düzenlenen şampiyonada madalyaları silip süpürmüştü. 28 yaşındaki halterci artık kariyerinin son günlerini yaşıyor. Son Avrupa Şampiyonası'nda, silkmede 120 kg kaldırıp Avrupa rekoru kırmıştı. Üç altın madalya ile dönen Aylin, burada da iddialı isimler arasında.


Ayşegül Çoban: 53 kg'da B serisinde mücadele edecek olan Ayşegül henüz 18 yaşında. 2009'da İsveç'te düzenlenen Gençler Şampiyonası'nda üç altın madalya birden kazanmıştı. Burası, kendisi için önemli bir tecrübe olacak.


Bediha Tunadağı: Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası'nda da B serisinde mücadele etmişti. 58 kg'da yarışacak. 25 yaşında. Madalyadan çok, derece için yarışacaktır.


Sibel Şimşek: 2004'teki skandaldan sonra kendisini toparladı. Üst üste iki kez Avrupa şampiyonu oldu. Son şampiyonada iki altın, bir gümüş madalya kazanmıştı. 63 kg'da mücadele edecek. Madalya umutlarımızdan.


Ümmühan Acar24 yaşındaki sporcu, kariyerinde hiç altın madalya kazanamadı. Son Avrupa Şampiyonası'nda silkmede kaldırdığı 117 kg ile bronz madalya kazanmıştı. Güçlü rakiplere karşı işi zor olacak.
Gökhan Kılıç: 56 kg'da mücadele edecek sporcularımızdan. 2009'daki Avrupa Gençler Şampiyonası'nda bir gümüş ve bir bronz madalya kazanmıştı. Ancak aynı başarıyı Dünya Şampiyonası'nda gösterememişti. Son Avrupa Şampiyonası'nda beşinci olan Gökhan'ın burada madalya alması en büyük dileğimiz. 


Erol Bilgin62 kilodaki iki sporcumuzdan biri. 2009'daki Avrupa Şampiyonası'nda müthiş bir performans gösterdi ve üç altın kazandı. 2010'daki Avrupa Şampiyonası'nda ise iki altın, bir gümüş kazandı. Artık bu başarılarını Dünya şampiyonluğu ile taçlandırması gerekir.


Bünyamin Sezer2009'daki Avrupa Gençler Şampiyonası'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanmıştı. 2010'daki Avrupa Şampiyonası'nda ise kötü bir performans sergilemiş ve koparmada kazandığı bir gümüş ile yetinmek zorunda kalmıştı. 62 kg'da Erol'la birlikte mücadele edecek.


Mete Binay2006'daki Dünya Şampiyonası'nda gümüş, 2007'deki Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan ancak toplamda sıralamaya girmeyi başaramayan sporcumuz. Bu seneki Avrupa Şampiyonası'nda koparmada gümüş, silkmede bronz madalya kazandı. İddialı isimlerden. 69 kg'da mücadele edecek.


Ekrem Celil: Çok uzun zamandır ortalarda görünmeyen haltercimiz. 2001 ve 2003 yıllarında Avrupa şampiyonlukları yaşamış biri. Açıkçası burada ne yapacağını en çok merak ettiğim isim. 2007'de yanılmıyorsam dereceye girememişti. 30 yaşında ve son turnuvası olacak. 69 kg'daki bir başka sporcumuz.


Semih Yağcı: 77 kg'da mücadele edecek. Son Avrupa Şampiyonası kendisi için çok kötü geçti. Toplamda yedinci olabilmişti. Şansı fazla değil ama iyi bir derece alacaktır.


İzzet İnce: 85 kg'daki sporcularımızdan. 2007'deki Avrupa Şampiyonası'nda bir altın ve iki gümüş almış, 2008'deki şampiyonada bir bronz ile yetinmek zorunda kalmıştı. 2010'daki Avrupa Şampiyonası'da ise sadece koparmada bir gümüş kazandı. Kariyerinin sonlarında bir madalya daha kazanmak isteyecektir.


Resul Elvan: 94 kg'da D serisinde mücadele edecek. 21 yaşında. Madalya umudu yok ama iyi bir derece almak isteyecektir.

0 yorum

Yorum Gönder