TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Galatasaray'ın Hazırlık Kampı

Anıl Can Yıldırım 15 Temmuz 2010 ,


Dünya Kupasının bitmesiyle boşluğa düşen ben ve benim gibi futbolseverlerin imdadına hazırlık maçları yetişti. Beşiktaş'ı saran Avrupa Ligi heyecanını bir kenara bırakırsak diğer kulüpler kamplarına devam etmekte. Benim bahsetmek istediğim konu Galatasaray ve Galatasaray'ın hazırlık maçlarındaki rakip tercihleri.

Hafızası biraz kuvvetli olanlar FC Kleve ve Homberg takımlarını geçen seneden hatırlayacaklar. Evet geçen seneki kamp döneminde de aynı takımlarla mücadele etmişti Galatasaray. FC Kleve'yle 2-2 berabere kalırken Homberg'i 2-0 yenmişti. Bu seneki maçlarda iki rakibini de 4-0 ve 5-0 yenen Galatasaray hakkında gelişme kaydettiği, hocasına ve sisteme alıştığı minvalinde açıklamalar yapmak için çok erken. Yeni transferlerden Cana hariç bu takımın ilk 11'ine yazılabilecek bir isim gözükmüyor. Cana da daha ne oynadığını nasıl oynadığını gösterebilecek maçları oynamış değil. Ali Turan, Cana veya Çağlar için Galatasaray'ın üzerine gelebilen bir rakibi beklemek gerek. Serdar Özkan ve Mehmet Batdal'ın, geçtiğimiz senelerde çok baş ağrıtan sakatlık sorunlarında Rijkaard'ın sarılacağı adamlar olmak için savaş vermekten başka seçenekleri yok. Musa Çağıran ise fiziği sayesinde A takım kadrosunda tutunmayı başarır. Kullandığı başarılı kornerle attırdığı goller ise, Emre Çolak'ın frikik gollerine rağmen tercih edilmemesi göz önünde bulundurulursa Rijkaard için pek bir önem ifade etmiyor.

Sonuç olarak Adnan Polat'ın, biri Cana olmak üzere, alınacağını söylediği 5 yabancı transfer tamamlanana kadar önümüzdeki seneki Galatasaray'ı görmek mümkün olmayacak. Şimdilik en büyük kazanç, küstürülen ve satılması gündemden düşmeyen Arda'nın oynadığı istekli futbolla taraftarın kendisine uzattığı zeytin dalı.

0 yorum

Yorum Gönder