TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Yeniden Başbaşa

Atilla Nesipoğlu 14 Temmuz 2010 ,


Fransa Bisiklet Turu'nun ikinci dağ etabı olan 204,5 km'lik Morzine-Avoriaz ile Sainth-Jaen de Maurienne parkuru dün geçildi.Güne sarı mayo ile başlayan Cadel Evans rakiplerinin çok gerisinde kaldığı etabı, Fransız Bisikletçi Sandy Casar 5 saat 8 dakika 10 saniyelik derecesi ile kazandı.

Yarışın başından itibaren Schleck, Contador, Evans, Sastre, Leipheimer, Basso, Menchow gibi bisikletçiler ön grubun hemen arkasında kümelendiler. Genel klasmanın önemli isimleri, tırmanış sırasında birbirlerinden kopmak istemediler. Fakat günün son ve en zorlu zirvesi olan Col de la Madeleine grubun yavaş yavaş dağılmasına neden oldu. Shleck birkaç atak yapmasına rağmen hemen peşindeki Contador'dan kurtulamadı. Bu ikili yarışın sonuna gelindiğinde önde kaçan grubu da yakalamayı başardı. 2009 yılında da turu birlikte domine eden ikili bu sezon da başbaşa kaldılar. Sarı mayonun sahibi Cadel Evans ise 8. etapta geçirdiği kazada kırılan dirseğinin etkisiyle geride kaldı ve sarı mayoyu Andy Schleck'e teslim etti. Frank Schleck'in ardından Andy Schleck'in de sarı mayoyu giymesiyle bereber Schleck Kardeşler, François&Pascal Simon kardeşlerden sonra sarı mayoyu giyme başarısını tekrarlayabilen ilk kardeşler oldu.

Turda bugün geçilecek Chambery-Gap etabı öncesi sarı mayo Contador'un 41 saniye önündeki Andy Schleck giyecek. Yeşil mayo Thor Hushovd'un sirtında kalırken, puanlı mayo Anthony Charteau'ya geçti.

0 yorum

Yorum Gönder