TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Serbest Oyuncular ve İmzayı Atanlar

Serhat Gürcan Gündüz 16 Temmuz 2010 ,


"Ehhh işte" dedirtecek bir playoff dönemi, ardından muhteşem 2 konferans finali ve son olarak arşivlerde en önlere geçecek harika bir final serisi. Hepsi geçti gitti, draft zamanı geldi. Pek beklenen ilgi olmasa da, o dönemde biraz hareketliydi. Ama asıl fırtına draftlardan sonra koptu. Koca New York organizasyonu tam 2 senedir bugünlere hazırlandı. Nets gibi takımlar belini doğrultmak için normal sezondan sonra çalışmaya başladı. Sadece yukarıdaki 4 adam değil, onlar harici 152 oyuncu daha serbest kaldı bu yıl. Piyasanın ne kadar hareketli olduğunu siz hesap edin. Kulübe yakın kaynaklar, kulüp çalışanları, kulüplerin muhabirleri, oyuncuların kendileri, ajanslar, kısaca aklınıza gelebilecek her yerden haber ve duyumlar vardı. Steven Hunter diye bir oyuncu duymamışsınızdır çoğunuz. Denver oyuncusu idi kendisi. Onun hakkında bile o kadar çok haber geldi ki bizde ne yapacağımızı şaşırdık. Arkadaş bir dakika ya. Adam 9 senedir NBA'de oynuyor. Daha yeni mi aklınıza geldi?

Bir muhabbet vardır hani Amerika'da, "garage sale" diye. Hani kullanılmayan ne varsa evde, kağıt bile olsa bunlar, çıkartıp evlerinin bahçesinde satarlar. Takımlar için aynı bu durum oldu işte bu sene. Arkadaş, bit pazarına nur yağdı bildiğiniz. Neyse girizgahı uzatmayalım. Aşağıda herhangi bir takımla anlaşan oyuncuları ve henüz herhangi bir takım ile anlaşamamış oyuncuların tam listesini bulacaksınız. Bu yazı 16 Temmuz günü yazılıyor. Bundan sonrakileri free agent olayı bittikten sonra tam bir liste olarak yazarım, kısmet olursa tabi ki.

İmza Atmış Olanlar:

Ray Allen: Cavaliers ile uzun bir süre görüştü ve Celtics'te kaldı. LeBron'un Miami'ye gitmesinde onun tercihi önemli rol oynadı deniyor.
Steve Blake: Los Angeles Clippers takımından şehrin diğer takımı Los Angeles Lakers'a gitti. Fisher'ın yedeği olacak önümüzdeki sezon. Belkide Brown'un yedeği olur. Şimdilik kestiremiyoruz.
Matt Bonner: San Antonio Spurs ile tekrar anlaştı.
Carlos Boozer: Utah'tan, Bulls'a gitti. Kendisi zaten paraya olan düşkünlüğü ile biliniyordu. Kalıp Stockton - Malone ikilisi gibi, Williams - Boozer olmaktansa, en yüksek teklifi yapan Bulls yolunu tuttu.
Chris Bosh: Kanada'nın soğuk ve karlı şehri Toronto'dan, Amerika'nın en sıcak şehirlerinden Miami'ye gitti. İklim veyahut gece hayatı çarpmazsa, seneye NBA'in en iddia
lı takımında izleyeceğiz kendisini.
Anthony Carter: Denver'da kalmayı seçti. Halbuki Miami'nin kendisini istediği yönünde dedikodular mevcuttu.
Tyson Chandler: Charlotte oyuncusu olarak devam edecek kariyerine. Sözleşmesini uzattı.
Chris Duhon: Golden State armasını değiştirdikten sonra rahatsız olmuş olacak ki, soluğu Orlando'da aldı.
Jordan Farmar: Los Angeles Lakers'ın Shannon Brown ile birlikte değişmeli olarak takımın 2. oyun kurucusu olmaktan sıkılmış olsa gerek, New Jersey yolunu tuttu. Ama bir dakika, unuttuğu bir şey var, Harris hala Nets'te!
Raymond Felton: Charlotte'dan New York'a gitti.
Derek Fisher: Steve Blake geldikten sonra Miami'nin teklifini ciddi olarak düşündü. Fakat Kobe onu 10 dakika konuşarak takımda kalmaya ikna etti.
Foye Randy: Kasvetli ve sıkıcı başkent Washington'dan, eğlence ve dünya sinemasının başkenti Los Angeles'a, Clippers'a gitti.
Rudy Gay: Memphis'te kalmayı tercih etti. Oyuncuların bu sezon yaptığı en iyi seçimlerden birisiydi.
Ryan Gomes: Portland'dan Clippers'a gitti.
Drew Gooden: Artık kendisini takip edemiyoruz. Her free agent döneminde, her takas döneminde takım değiştiriyor kendisi. Son durağı Clippers'tan ayrılarak Bucks oldu. Ersan için talihsiz bir durum. Villanueva ile iyi bir ikili olacaklar, benzerlik olarak.
Al Harrington: New York David Lee'yi mi Al'ı mı daha çok arar derseniz, Al derim. New York Knicks'i bırakıp, Denver'ın yolunu tuttu.
Udonis Haslem: Blog yazarları olarak kendisinin alnından öpüyoruz. Para için kendisini satmadı, Miami Heat'te kaldı. Bizce sadece bu karar yüzünden formasını emekli etmeleri lazım. Ne Wade, ne LeBron, kralsın Udonis Haslem!
Chuck Hayes: Houston'da kaldı.
Brendan Haywood: Çok fazla teklif aldı, ama Dirk kalınca oda kalmayı tercih etti. Halen Dallas oyuncusu.
Luther Head: Pacers'tan New Orleans'a geçti.
Grant Hill: Sadece 1 senelik kontrata imza atarak Suns'ta kaldı.
LeBron James: Aslında bu yazının girizgahında bahsettiğim tüm o hazırlıklar bu adam içindi. Kararını açıklaması için tiyatro oyunları oynandı. 6 takımdan teklif aldı. Bulls, Cavs, Knicks, Miami, Nets, ve Clippers. Her ne kadar Clippers yöneticileri ile görüşmedim dediyse de, ESPN kanalında düzenlenen tiyatro gösterisinde ağzından kaçırdı. Maksimum kontrat vermeyen tek takım Miami'yi seçti. Kral seneye Wade ve Bosh ile ligin altını üstüne getirecek.
Amir Johnson: Şehir değiştirmeyip Toronto ile 5 yıllık kontrata imza attı.
Joe Johnson: Atlanta'da kalmayı tercih etti. Çok fazla teklif alan oyunculardan birisiydi ama Atlanta 6 sene kontrat önerince, geleceğini garantiye almak adına teklifi kabul etti.
Kyle Korver: Sniper lakaplı oyuncu Utah'tan Bulls'a gitti. Bunda 3 senelik kontratın ve Boozer'ın büyük etkisi oldu tabi ki.
David Lee: Daha LeBron'un kararını beklemeden, New York'tan ayrıldı ve anlaşılamayan bir nedenden dolayı Golden State ile anlaştı. Aslında nedeni belli, 6 senelik iyi bir kontrat. Peki New York'ta ki günlerini arar mı? Kesinlikle...
Shaun Livingston: O da Foye gibi Charlotte ile anlaştı. Kontrat henüz imzalanmadı fakat 3 senelik olacağı konuşuluyor.
Darko Milicic: Benim sevmediğim nadir oyunculardandır kendisi. Basketbolu yüzünden mi? Hayır. Adriana Lima ile evliliği yüzünden. Neyse konuyu dağıtmayalım, Wolves ile 3 yıllık yeni kontrat imzaladı ve yuvada kaldı.
Mike Miller: Takip ettiğimiz ajanslardan değilde, LeBron'dan öğrendik Miami ile anlaştığını. Washington'dan 5 yıllığına Miami'ye taşınarak, efsane adayı olan kadroya katıldı.
Yao Ming: Dev Çin'li Houston ile tekrar anlaşma imzaladı. Sakatlığı yüzünden beklenen teklifleri alamadığı söyleniyor.
Dirk Nowitzki: Dallas'ta kaldı. En fazla teklif alan oyunculardan birisiydi ama 4 yıllığına kulübünde kaldı.
Jermaine O'neal: En şaşırtıcı kararlardan birisiydi. Yani insan Miami'de, o kadroda olmayı nasıl istemez? Boston Celtics kendisine 2 yıllık kontrat teklif etti ve o da kabul etti. Şampiyonluk yüzüğü görmesi artık çok zor. 14 yılı devirdi ve kontratının sonuna kadar Boston'da kalırsa, büyük ihtimalle burada basketbolu bırakır.
Travis Outlaw: Clippers'tan, "herkese teklif yapan ama kimseyle anlaşamayan takım" Nets'e gitti.
Johan Petro: Denver'dan Nets'e doğru yol aldı. 3 yıl için artık Nets oyuncusu.
Paul Pierce: Kontratı biten süper yıldızlardan Pierce, önceki kontratından daha az paraya, diğer teklifleri geri çevirerek Boston'da kaldı. Bu hareketi ile, Boston tarihinin en iyi beşi arasına girmeyi garantiledi. Tebrikler Paul!
Luke Ridnour: Bucks'tan 4 yıllık kontratla Wolves'a geçti.
John Salmons: NBA'de 8. yılını geçiren oyuncu 5 yıl daha Bucks forması giyecek.
Luis Scola: O da gelen tekliflere hayır cevabı vererek Houston'la 5 yıllık anlaşma imzaladı.
Amar'e Stoudemire: Suns'tan, bu sezon için hazırlanan New York'a gitti. Hemde inanılmaz bir ücrete. 5 yıl boyunca Nash olmadan, takımın lideri olarak izleyeceğiz onu. LeBron'un takıma gelmesini çok istedi ama olmadı. Kararından pişmanlık duyduğunu sanmıyorum. Nede olsa New York'un en gözde adamı o artık!
Tyrus Thomas: Charlotte'ta kaldı 5 seneliğine.
Dwyane Wade: New York'lu ünlü rapper Jay-Z bir şarkısında " o'na sorsan LeBron'u alır, ben ise Wade'i" diyordu. Aslında birçok New York'lu rapper onu şehirde istiyordu. Hepsi bir şarkısında mutlaka, onun Knicks formasını giymesini ne kadar çok istediklerini anlatıyordu. Fakat o "big three" için Miami'de kaldı. Bosh ve LeBron'la yüzük savaşı verecek. Kontratın detayları ise bilinmiyor.
Ben Wallace: "Big Ben" 14. senesinin sonunda, onu Ben Wallace yapan takımla 2 sene daha anlaştı. Detroit Pistons'ta bir "Bad Boy" olarak bırakacak basketbolu.
Hakim Warrick: Bulls'tan Hidayet'in yeni takımı Suns'a geçti.
Shelden Williams: Celtics'ten yıllık 931 bin dolarlık kontrat ile Denver'a geçti.
Dorell Wright: Miami'den, 3 yıllığına Golden State Warriors'a gitti.
Tony Allen: Boston'dan ayrılarak Memphis'e 3 yıllığına gitmeyi kabul etti.
Brain Cook: Houston ile görüştüler fakat anlaşma olmadı. Clippers'ın yeni kadrosunda bende varım dedi.
Zydrunas Ilgauskas: LeBron isteyince hemen Miami'ye gitti. 2 yıl boyunca efsane kadronun içinde olacak.

İmza Atmamış Olanlar:

İsimlerin yanındaki takımlar, oyuncunun kontratı bittiği sırada oynadığı takımlardır.

Louis Admundson (Suns)
Joe Alexander (Bulls)
Mallik Alen (Nuggets)
Rafer Alston (Heat)
Joel Anthony (Heat)
Carlos Arrayo (Heat)
Chucky Atkins (Nugets)
Jose Barea (Mavericks)
Matt Barnes (Magic)
Earl Barron (Knicks)
Tony Battie (Nets)
Jonathan Bender (Knicks)
Keith Bogans (Spurs)
Earl Boykins (Wizards)
Ronnie Brewer (Grizzlies)
Primoz Brezek (Bucks)
Jon Brockman (Kings)
Bobby Brown (Clippers)
Devin Brown (Bulls)
Kwame Brown (Pistons)
Shannon Brown (Lakers)
Rasual Butler (Clippers)
Will Bynum (Pistons)
Brian Cardinal (Timberwolves)
Rodney Carney (Suns)
Mario Chalmers (Heat)
Jarron Collins (Suns)
Jason Collins (Hawks)
Mardy Collins (Clippers)
Javaris Crittenton (Wizards)
Marquis Daniels (Celtics)
Yakhouba Diawara (Heat)
Travis Diener (Blazzers)
Ike Diogu (Hornets)
Chris Douglas-Roberts (Nets)
Francisco Elson (Suns)
Maurice Evans (Hawks)
Kyrylo Fesenko (Jazz)
Michael Finley (Celtics)
Adonal Foyle (Hornets)
Channing Frye (Suns)
Devean George (Warriors)
J.R Giddens (Knicks)
Joey Graham (Nugets)
Stephen Graham (Bobcats)
Aaron Gray (Hornets)
Willie Green (Suns)
Kenny Hasbrouck (Miami)
Trenton Hassell (Nets)
Jarvis Hayes (Nets)
Eddie House (Knicks)
Josh Howard (Wizards)
Juwan Howard (Blazzers)
Larry Hughes (Bobcats)
Kris Humpries (Nets)
Chris Hunter (Warriors)
Steven Hunter (Grizzilies)
Allen Iverson (76ers)
Royal Ivey (Bucks)
Cedric jackson (Wizards)
Nathan Jawai (Timberwolves)
Richard Jefferson (Spurs)
Anthony Johnson (Magic)
Acie Law (Bulls)
Kyle Lowrey (Rockets)
Jamaal Magliore (Heat)
Ian Mahinmi (Spurs)
Sean Marks (Hornets)
Cartier Martin (Wizards)
Kenyon Martin (Nuggets)
Roger Mason (Spurs)
Wesley Matthews (Jazz)
Sean May (Kings)
Dj Mbenga (Lakers)
Tracy McGrady ( Knicks)
Dominic McGuire (Kings)
Brad Miller (Bulls)
Patrick Mills (Blazzers)
Nazr Mohammed (Bobcats)
Adam Morrison (Lakers)
Anthony Morrow (Warriors)
Flip Murray (Bulls)
Rasho Nesterovic (Raptors)
Steve Novak (Clippers)
Patrick O'Bryant (Raptors)
Fabricio Oberto (Wizards)
Kevin Ollie (Thunders)
Jannero Pargo (Bulls)
Sasha Pavlovic (Timberwolves)
Oleksiy Pecherov (Timberwolves)
Josh Powell (Lakers)
Joel Przybilla (Blazzers)
Chris Quinn (Nets)
Vladmir Radmanovic (Warriors)
Shavlik Randolph (Heat)
Theo Rattlif (Bobcats)
Michael Redd (Bucks)
J.J Redick (Magic)
Quentin Richardson (Heat)
Nate Robinson (Celtics)
Sergio Rodriguez (Knicks)
Quiton Ross (Wizards)
Brian Scalabrine (Celtics)
Mustafa Shakur (Thunders)
Bobby Simmons (Nets)
James Singleton (Wizards)
Brian Skinner (Clippers)
Craig Smith (Clippers)
Joe Smith (Hawks)
Darius Songaila (Hornets)
Jerry Stackhouse (Miami)
DeShawn Stevenson (Mavericks)
Peja Stojakovic (Hornets)
Sebastian Telfair (Cavaliers)
Etan Thomas (Thunders)
Kurt Thomas (Bucks)
Tim Thomas (Mavericks)
Jamaal Tinsley (Grizzilies)
Anthony Tolliver (Warriors)
Ime Udoka (Kings)
C.J Watson (Warriors)
Earl Watson (Pacers)
Mario West (Hawks)
Chris Wilcox (Pistons)
Damien Wilkins (Timberwolves)
Jason Williams (Magic)
Jawad Williams (Cavaliers)
Marcus Williams (Grizzilies)
Antoine Wright (Raptors)



0 yorum

Yorum Gönder