TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Serbest Vuruşlara Kim Vuracak?

Kemal Mardin 14 Temmuz 2010 ,


Öncelikle Beşiktaş'ı tebrik etmek lazım. Büyük iş Guti'yi getirmek. Hayatında altyapı dahil hiçbir zaman Real Madrid'den başka takımın formasını giymemiş bir oyuncuyu İspanya dışına çıkarmak bile olay aslında.

Benim açımdan bu transferin en değerli taraflarından biri ise alınan oyuncunun Avrupalı olması. Bugüne kadar ligimize diğer kıtalardan gelen oyunculara nazaran Avrupalılar'ın hayal kırıklığı yaratma oranı hep daha düşük olmuştur. Ayrıca dünya futbol arenasındaki ismimizi sağlamlaştırmanın yolu da ancak Avrupalı yani daha yüksek hayat standardına alışık olmasına rağmen Türkiye'yi tercih eden oyuncularla mümkün. Gelen Avrupalı'nın bu kadar meşhur bir isim olması da cabası oldu. Ardından geleceklere örnek teşkil edecektir mutlaka.

Ne var ki başlıktaki sorunun da cevabını vermek lazım. Malum, kadroda Nihat Kahveci adında "ben" hastalığına yakalanmış bir oyuncu var. Serbest vuruşa, kornere, penaltıya, her şeye ben vurmalıyım, hatta tacı da ben atmalıyım mantalitesi yüzünden Euro 2008'de kendini sakatlayan bu arkadaş, maalesef akıllanmayıp geçen zaman içinde tıp literatürüne Nihat Kahveci Sendromu isimli bir hastalık sokmanın eşiğine geldi. Umuyorum sahada Haz. Guti varken kendisine ancak çift vuruşta topu tepme görevinin düşebileceğinin farkındadır. Uyum sağlarlarsa Guti ona istemediği kadar gol attıracaktır zaten.

1 Yorum

  1. real madrid'in raul ve guti'den kurtulması da bence önemli bir mevzu. ikisi de hala daha etkili oyuncular belki ama devletin içinde devletleşen bürokratlar vardır ya. bu ikisi de öyle bence.

     

Yorum Gönder