TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Yorgan Gitti Kavga Bitti

Atilla Nesipoğlu 16 Temmuz 2010



Dünya Kupasının ardından milli takım kariyerini bıraktığını açıkladı Emile Heskey. Bu kadar kötü son vuruşu olmasına rağmen hep İngiltere'nin elit takımlarında yer almayı başarmış bir forvet kendileri. 1995 yılında Leicester City ile başladığı kariyerini Aston Villa ile devam ettiriyor. Milli takıma ilk kez 18 Kasım 1998'de çağrıldı fakat Çek Cumhuriyeti maçında yer almadı. İlk kez formayı 28 Nisan 1999'da Macaristan'a karşı giyerken, ilk 11'e de sahaya çıktığı ilk maç ise Arjantin'e karşı 23 Şubat 2000'de Wembley'de oynandı. Milli forma altında ilk golünü de 3 Haziran 2000'de Malta'ya attı.

Bunlar Heskey'in milli forma altında yaşadığı ilkler. 1999'dan 2010 yılına kadar 62 kere giydiği İngiltere forması altında sadece 7 kez gol sevinci yaşayabildi. Bu gollerin dört tanesini hazırlık maçlarında attığını da belirtelim. 641 kez sahaya çıktığı kulüp takımlarında ise sadece 141 kez fileleri havalandırabilmiş olması ayrı bir başarısı. 18 yıllık futbol kariyerinde on golün üzerine sadece bir kez çıkabilmiş olmasına rağmen Liverpool ve İngiltere Milli Takımı formalarını bu kadar uzun yıllar giyebilmiş olmasını açıklayamıyorum. Heskey'e gol atması için bugüne kadar ödenmiş toplam bonservis bedeli de 37 milyon avro.

Zirvesini hiç göremediğimiz milli takım kariyerinin dibe vurduğu an 2004 Avrupa Şampiyonası'nda İngiltere 1-0 öndeyken 76.dk'da oyuna girip 90.dk'da Makalele'yi düşürmesi ve kazanılan serbest vuruşu Zidane'ın gole çevirdiği andır.

Bırakma kararının ardından Guardian'ın internet sitesinde "Heskey'e gereğinden fazla mı şans verildi?" sorusuna gelen oyların %60'ı "Evet". Tek güçlü yanı kuvveti olan Heskey milli takımı bıraktığını açıkladı ve onun üzerinden Capello'ya yapılan eleştiriler de son bulmuş oldu. Bundan sonra bir daha geri döner mi? Emin değilim ama benim onu izlediğim her maçta "neden oynuyor bu adam" diye sormaya devam edeceğim kesin.

0 yorum

Yorum Gönder