TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Contador'dan Mesaj Var

Atilla Nesipoğlu 16 Temmuz 2010 ,


Bourg de Peage-Mende arasında geçilen kısa tırmanışlardan oluşan 12. etabı Katusha Team'den İspanyol Joaquin Oliver Martinez kazandı. Gazeteye gitmediğim için evde rahatça izlediğim etabın en önemli anı ise yarışın son bölümünde Alberto Contador'un yaptığı atak oldu. Bir an için Andy Schleck'in göz hapsinden sıyrılarak sprinte kalkan İspanyol bisikletçi genel klasmandaki farkı çok fazla kapayamasa da makası 10 saniye daha kapattı.

Yeşil mayo rekabetinde Thor Hushovd ilk sprint kapısını Grega Bole'nin ardından geçerek 4 puan aldı. İkinci kapıyı lider geçip 6 puan alan Hushovd topladığı puanlarla yeşil mayoyu Alessandro Petacchi'den geri almayı başardı. Kırmızı puanlı mayo çekişmesinde Anthony Charteau gün sonunda topladığı puanlarla Jerome Pineau'nun önünde liderliğe yükseldi.

Sarı mayo çekişmesine dönecek olursak, günün büyük bölümünü paletonla beraber geçiren Contador ve Schleck rahat bir etap daha geçirdiler. Mümkün olduğu kadar rüzgardan ve kazadan kendilerini saklamaya çalıştılar.

Gruptan ilk kopuş denemesi Alexandre Vinokourov'dan geldi. Vinokourov'un peşine takılan isim ise Ryder Hesjedal oldu. Etabı kazanmak için bir deneme yapan bu ikiliyi anagrup etabın son tırmanışında yakalamayı başardı ve geride bıraktı. (Vinokourov gün sonunda combativity para ödülünü kazandı.)

Etap böyle bitecek diye düşünürken Contador bizleri yanılttı. yarışın son metrelerine adeta heyecan pompoladı. Andy Schleck önce rakibine karşılık vermek istedi. Daha sonra 42 saniye önde olduğu aklına gelmiş olacak ki normal temposuna geri döndü. Contador'un görüş alanından çıkması biraz korkutunca tekrardan pedallara asıldı. Sonuçta etabı contador'un 10 saniye gerisinde tamamladı. Contador ilk kurşunu attı, ne kadar etkili oldu veya istediğinin ne kadarını alabildi bilinmez ama Schleck'i sarstığı belliydi. Lüksemburglu'nun kafasının karıştığı anlara şahit olduk çünkü.

Gözüken o ki iki bisikletçiden biri diğerine göre daha dinç gözükmediği için turun son etabına kadar başabaş mücadele ile devam edecek gibi. Schleck yarış sonunda bugünkü turun kendisi için acı verici geçtiğini itiraf ederken, sadece 10 saniye kaybettiği için kendini şanslı gördüğünü belirtti. Pireneler öncesi ilk kurşunu yiyen Schleck rakibine cevap verebilecek mi?  Bunu Eurosport ekranlarında Caner Eler'in muhteşem anlatımıyla izleyip göreceğiz.

0 yorum

Yorum Gönder