TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Kazanan Schleck, Kaybeden Armstrong

Atilla Nesipoğlu 12 Temmuz 2010 ,




Resmi olarak 3 Temmuz'da başlasa da turun bundan öncesi ısınma gibiydi. Fransa Bisiklet Turu'nun kazananını belirlemese de kaybedenlerini gösteren Alpler'e tırmanışın başladığı etabın kaybedeni tartışmasız Lance Armstrong oldu. Etabı ancak 61. bitirebilirken, sarı mayonun tam 13 dakika 26 saniye gerisine düştü Armstrong. Çok zorlu bir günü geride bıraktığı Alpler'de tam üç defa kaza geçirdi Amerikalı bisikletçi. Son kez katıldığı turda bundan sonrası için ufak çaplı bir mucize yaratmalı.  Daha önce de mucizeler yaratmış birinden bahsettiğimizi biliyorum ama maalesef eskisi kadar genç ve güçlü değil.

Ülkemizde bisiklet sporunun pek fazla seyircisi olmadığı hepimizin malumu. Bence bunun nedeni özellikle yarış sonlarının televizyonlarda yeteri kadar yer almaması. Bugünkü etap 189 kilometreydi. Çok az insanı 5 saat boyunca TV başında tutabilirsiniz. Fakat yarışın son anlarının özetlerini izleyen herhangi biri bile bu heyecana kendini kaptıracaktır. Eminim ertesi gün de en azından ne olmuş diye bir daha göz atacaktır ekrana. Spor haberlerinde turun görüntüleri üzerine klasmanı sayarsanız tabii ki insanlar kanal değiştirir ve bu spordan uzaklaşır.



Neyse ufak çaplı bir sitemin ardından tura dönecek olursak, bugün de son bölümler müthiş heyecanlar ve taktik mücadelelere sahne oldu. Büyük bir keyifle izlediğimiz etabın özellikle son metreleri nefes kesti. Önce Kreuziger atak yaptı, peşinden Gesink gitti. Bütün gözlerin üzerinde olduğu Contador kopmaya çalışan bu iki bisikletçiye fırsat tanımayınca grup tekrar dengelendi. Bitişe birlikte girerler derken, bu kez Andy Schleck öne fırladı. Birisi cevap verecek mi acaba diye meraklanıyorduk ki 2008 Pekin Olimpiyatı'nın şampiyonu Samuel Sanchez sorumuzu cevapladı. Bu ikili arasında son ana kadar tekerlek tekerleğe geçen mücadeleyi Lüksemburglu Schleck kazandı. Schleck böylece kariyerindeki ilk etap zaferini kazanırken, etabı beşinci bitiren ve turun en büyük favorisi Contador'a da on saniyelik bir fark attı. Güne sarı mayo ile başlayan Sylavin Chavanel ise etabı ancak 60. bitirebildi.



Bugünkü aranın ardından tırmanış devam edecek. Bisikletçiler Morzine-Avoriaz'dan başlayıp, 1. Dünya Savaşı'nda İngiltere ve Fransa'nın İtalyanlar'a İzmir, Antalya, Konya ve Aydın'ın sözünü verdiği kasaba olan Saint Jean De Maurien'de son bulacak. Şu an sarı mayo BMC Racing Team'den Cadel Evans'da. Onun 20 saniye gerisinde Andy Schleck var. Bu ikiliyi Alberto Contador takip ediyor. Yeşil Mayo için de kıyasıya bir çekişme yaşanıyor. 118 puanlı Thor Hushovd, dört puanla Alessandro Petachi'nin önünde yola devam ediyor. En iyi tırmanışçının giydiği puanlı mayo ise şimdilik Jerom Pineau'nun sırtında. Son olarak 25 yaş altı bisikletçiler arasındaki değerlendirmeye göre verilen beyaz mayonun sahibi ise Andy Schleck. Takımlar sıralamasında Rabobank, Astana'yı geride bırakıp liderliğe yükselirken, Radioshack'da üçüncülüğe tırmandı.


GENEL KLASMAN



1.         EVANS Cadel                       BMC RACING TEAM               37s 57' 09"    
2.         SCHLECK Andy                   TEAM SAXO BANK                  37s 57' 29"     + 00' 20"
3.         CONTADOR Alberto           ASTANA                                      37s 58' 10"     + 01' 01"
4.         VAN DEN BROECK             OMEGA PHARMA-LOTTO        37s 58' 12"      + 01' 03"
5.         MENCHOV Denis                  RABOBANK                                37s 58' 19"      + 01' 10"
6.         HESJEDAL Ryder                  GARMIN - TRANSITIONS          37s 58' 20"      + 01' 11"
7.         KREUZIGER Roman              LIQUIGAS-DOIMO                      37s 58' 54"     + 01' 45"
8.         LEIPHEIMER Levi                 TEAM RADIOSHACK                  37s 59' 23"     + 02' 14"
9.         SANCHEZ Samuel                 EUSKALTEL - EUSKADI             37s 59' 24"     + 02' 15"
10.       ROGERS Michael                  TEAM HTC - COLUMBIA         37s 59' 40"     + 02' 31"

39.       ARMSTRONG Lance         TEAM RADIOSHACK                  38s 10' 35"    + 13' 26"



1 Yorum

  1. Sayın Nesipoğlu, günün özetini her gün böyle yazarsanız çok şahane olur, biz de ilgiyle takip ederiz.

     

Yorum Gönder