TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Şampiyonluğu Pazarlamak

Kemal Mardin 13 Temmuz 2010


Şimdi mışıl mışıl uyuyan İspanyollar birkaç saat öncesine kadar deliler gibi şampiyonluklarını kutluyordu. Ama ne kutlama ile!

Böyle kutlamaları organize etmek oldukça zordur aslında. Belirsizlik üstüne plan yapıyorsunuz sonuçta. Ya şampiyon olursak ihtimaliyle. Buna rağmen muhteşem bir organizasyon vardı dün gece ama daha da muhteşem olanı sunumdu tabii ki.

Eğlenceli İspanyol ezgileriyle süslenen kusursuz ve görkemli çekimleri izlerken ekranın başında mıhlandım kaldım. Tüylerim diken diken olmuş halde, deliler gibi orada olabilmeyi, o an olmasa bile en yakın zamanda Madrid'e gidip kutlama otobüsünün geçtiği caddelerden geçmeyi, dün geceki manzaraları gözümde canlandırabilmeyi istedim.

Bir şampiyonluk ancak bu kadar güzel pazarlanabilirdi. Bir taşla iki kuş deyimine ancak bu kadar uygun bir örnek olabilirdi. Hem Dünya Kupası'nı kazanıyorsun, hem de bunu doğru düzgün kutlama becerisine ve görgüsüne sahip olduğun için ülkene milyonlarca turist çekme şansı yakalıyorsun.

İster istemez biz ne yapardık diye de düşündüm tabii. Bugün çıkan gazetelerdeki muhtemel manşetleri hayal ettim ve maalesef aklıma ilk gelen şu oldu: "Taksim'de Çirkin Kutlama"

3 yorum

  1. Mert:
  2. dipnot: 2 ölü sayısız yaralı ve gözaltı..

     
  3. Ölülerden biri balkondan düşmüş, biri de kutlama için girdiği havuzda boğulmuş. Yaralılar da genellikle Barcelona'daki olaylardan sanırım. Yani bizdeki gibi alkolü fazla kaçıran iki grup birbirine girdi veya taksimde yine taciz gibi değil pek.

     
  4. Mert:
  5. Ya Kemal bırak bu işleri 1. ağızdan tele madrid spikeri gibi konuşuon..adam alkolüde fazla kaçırır tacizde eder akdeniz insanı bu kanında var..O yüzden polyanacılığa,abartıya gerek yok. olur öle şeyler de geç..

     

Yorum Gönder