TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

NBA'e 2 Türk Daha...

Serhat Gürcan Gündüz 11 Temmuz 2010 ,


Çok fazla(!) süre almasa da İbrahim Kutluay, Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Ersan İlyasova derken, iki uzun oyuncumuz daha başlayacak NBA macerasına. Ömer Aşık ve Semih Erden. Aslında bana kalırsa Semih biraz geç kaldı bu tercihinde. Kısa bir şekilde NBA şanslarını değerlendirmek istiyorum Semih ve Ömer'in.

Öncelikle süre bakımından Boston Celtics ile anlaşan Semih daha şanslı. Perkins final serisinde sakatlanmıştı hatırlarsınız. O sakatlık yüzünden en erken aralık ayında dönebilecek parkelere. Tabi ki form tutması da zaman alacaktır. Bir diğer uzunları Rasheed Wallace ise emekli oldu. Ellerinde uzun rotasyonunda sadece Kevin Garnett ve Glen Davis kaldı. Son olarak Miami'den gelen Jermaine O'neal rotasyonda önemli bir parça olacağından, süresi azalacaktır Semih'in ama kendisini göstermesi için gerekli süreleri bulacaktır. NBA için yeterli bir boyu var, kolları uzun, pota altında bitiriciliği ile fark yaratacak Semih, ama ayaklarını hızlandırması gerek. Türkiye için güçlü bir fiziği vardı, fakat bu NBA için yeterli olmaz. Yani ya güçlenecek, sırtı dönük iken Shaq gibi güçlü uzunları iterek içeri girecek, yada onların yavaşlığından faydalanıp potaya hızlı bir şekilde gidecek. Ne olursa olsun çok ama çok çalışması gerekecek Semih'in...

Ömer Aşık ise Boozer ile birlikte oynayacak olmanın avantajlarını yaşayacak. Savunma yapmayı sevmeyen, topu kendi kullanmak isteyen bir uzun olan Boozer'ın savunmada açıklarını kapatmak için Ömer'i kullanabilir Chicago. Özellikle euroleauge'de blokları ile inanılmaz bir caydırıcı güç olmuştu Fenerbahçe adına. Tabi ki oynadığı dönemde. Yani oyuncular "içeride Ömer varsa, dışarıdan atalım" diyordu. En önemli özelliği bu Ömer'in. Diğer savunma yetenekleri ve bilgileri geliştikçe NBA'de önemli bir yere sahip olacak. Ömer'in handikapı ise faul atışları. Shaq kadar, hatta Shaq'den bile berbat bir faul atıcısı Ömer. Bir taktik vardı Shaq en iyi olduğu dönemde, "Hack a Shaq". Shaq boyalı alan ve çevresinde topu aldığı anda rakip oyuncular faul yapardı, serbest atış çizgisine gitmesi için. Yakında "Hack a Ömer" başlarsa şaşırmam. Özel olarak dersler aldı, günlerce çalıştı ama beceremedi Ömer faul atışlarını. NBA'de düzeltir umarız.

Bütün bunların yanında ne kadar büyük bir olay olduğunun farkına varmak gerek. Hidayet, Mehmet, Ersan, Semih ve Ömer önümüzdeki sezon NBA'de forma giyecekler. Yani bu şu demek oluyor, NBA'de en çok oyuncusu bulunan ülkelerden birisi olacağımız. Demek ki basketbolumuz gelişiyor ve biz göremiyoruz ( yada ciddi bir potansiyel var, ama federasyon değerlendiremiyor). Bu sezon çok zevkli günler yaşayacağımız kesin, en iyisi hiçbir maçı kaçırmamaya çalışmak...

2 yorum

  1. http://zorturkderki.blogspot.com/2010/07/4-oldu.html

    http://zorturkderki.blogspot.com/2010/07/resmen-bullsta.html

    Bende kendi blogumda bir şeyler karaladım.Bana göre Ömer kesin Nba'de kalacaktır ama Semih zor gibi.En azından bir sene onun sayesinde Boston maçlarına ayrı bir şekilde bakacaz.

    Bu arada bir ricam olcak.

    http://zorturkderki.blogspot.com/

    blogunu BASIN TRİBÜNÜNE eklerseniz çok sevinirim.

     
  2. Adresi eklemeye çalıştım ancak bu url için bir içerik takibi algılanamadı şeklinde hata verdi.

     

Yorum Gönder