TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

İtalya'nın kupadan erken elenmesi elbette daha uzun süre konuşulacak. Lippi'nin yaşlı kadro seçimi, Prandelli'yle başlayacak yeni yapılanma, yeni milli takım kaptanı gibi konular Serie A başlayana kadar büyük ihtimalle gündemin ilk sırasında yer alacak. Ama şu sıralar İtalya'da "Il Giornale"nin Cuma günü ilk sayfadan yayınladığı karikatür ve Pepe'nin onlara verdiği cevap konuşuluyor.


Yukarıda gördüğünüz karikatür Il Giornale'nin genelde siyasi hiciv içeren çizimleriyle ünlü karikatüristi Giorgio Forattini'ye ait. Tam karşılamasa da İtalya'nın Salih Memecan'ı diyebiliriz kendisi için. Çizimdeki gök mavi rengindeki 11 tabut ve yere inmiş İtalyan bayrağına oyuncuların tepkili olduğu konuşuluyordu ki dün ilk tepki Pepe'den geldi.

Yazılanlara göre medya mensupları hava alanında sırada beklerken, sıranın yanına gelen Pepe, elinde gazeteyi sallayarak gazetecilere "Aranızda Il Giornale'de yazan birileri var mı? Kimse yok mu? Tepkili olabilirsiniz ama 11 tabut utanç verici. Eğer biz ölüysek, ilk sayfasından bu haberi yayınlamaya karar veren de mezarlarımızın kazıcısıdır!" diye tepkisini belirtmiş. Sonradan Lippi de "Bu 11 tabutu kesinlikle onaylamıyorum ve beni çok sinirlendirdi. Tepkilere evet ama tabutlara hayır!" minvalinde bir açıklamayla oyuncusunu destekledi.

Bu karikatür olayı ilerleyen günlerde diğer oyuncuların açıklamalarıyla daha da alevlenecek gibi. Şahsi fikrim biraz ağır olduğu yönünde. Zorlasak hedef gösterme olarak bile değerlendirebiliriz. Benim asıl merak ettiğim Forattini'nin cevabının ne olacağı. Ve elbette yazılı mı yoksa karikatürle mi olacağı...

0 yorum

Yorum Gönder