TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Evladımız Aykut Kocaman

Efe Yılmaz 28 Haziran 2010 ,


Geçen sene bugünlerin en çok tartışılan kavramıydı "Sportif Direktör". Zaten konuları kaşımaya meraklı medyamız, özellikle işler kötü giderken, kanırttı durdu bu kavramı. Şubat gibi Aykut Kocaman ile Daum arasında kara kedi varken, şampiyonluk yolunda aralarından su sızmıyordu. Benzer bir durum Trabzonspor için de geçerliydi. Sezon boyu Ünal Karaman'ın ne yaptığı bir türlü anlaşılamadı. Bir sene sonra geldiğimiz noktada Aykut Kocaman Fenerbahçe futbol takımının yeni teknik direktörü. Peki acaba şimdi Aziz Yıldırım, X ismi sportif direktör yapsa, Aykut Kocaman bunu kabul eder mi?

Futbolumuzun son 20 senesinin örnek oyuncularından birisi. Nasıl ki, "Metin-Ali-Feyyaz" dan, Hami'den ve Bülent Korkmaz'dan kimse nefret etmezse, Aykut-Oğuz da öyle bir şeydir futbol severler için. Herkesin saygı duyduğu, gözü kör olmuş fanatiklerin bile sevdiği isimlerdendi Aykut Kocaman. Hatta ben kendimce, onun hiçbir başarısı olmadığını savunanlara, bağımsız çaba halinde defalarca başarının şampiyonluk olmadığını anlatmaya çalıştım. Ama geldiğimiz noktada bir çuval inciri berbat etmiş yahut ettirilmiş bir Aykut Kocaman var.

Dürüst, mert, ahlaklı adamın üzerinde gereksiz soru işaretleri oluştu. Ve işin daha acı kısmı bu soru işaretlerinde Aykut Kocaman'dan çok Aziz Yıldırım'ın suçunun olması. Üst üste kaçan 2 şampiyonluk sonrası, her büyük takım başkanı gibi kendisine bir kurşun geçirmez yelek buldu. Hem de aynı Aziz Yıldırım daha önce Rıdvan Dilmen ve Oğuz Çetin'e de aynı şekilde davranmıştı.

Tıpkı Yıldırım Demirören'in Rıza Çalımbay ve Ertuğrul Sağlam'a, Adnan Polat'ın Bülent Korkmaz'a yaptığı gibi, işler dibe vurduğunda futbolun patronları kendilerine güvenlik olarak, taraftarın sevgililerini tutuyorlar. İşin daha garibi ise taraftar şuursuz başkanlarına sahip çıktığının yarısı kadar sahip çıkmıyor kendi kahramanlarına.

Hiçbir başkanın 100 yıllık takımların kahramanlarına böyle davranmaya hakkı yok. Göreve geliş şekli ve yaşadığı bir sene sevimsiz de olsa, Aykut Kocaman bizim kuşağın mahalle maçlarında olduğu futbolculardan. Umarım bir mucize olur ve bu sefer harcanan bizim kahramanımız olmaz.

3 yorum

  1. Soru: Peki acaba şimdi Aziz Yıldırım, X ismi sportif direktör yapsa, Aykut Kocaman bunu kabul eder mi?

    Cevap: Bence x biri derhal Sportif Direktör olarak gelmeli ve Aykut'ta ona bağlı çalışmalı.

    Öneri: Yukarıda Aykut ile çok güzel şeyler yazılmış hepsine katılıyorum ama Sportif Direktörden antrenör, antrenörden Sportif Direktör olmaz. Olacaksa neden geldi Aykut o göreve? Eğer sen Daum'dan sonra antrenör sensin diyorsan Aykut'a o halde gönder yurt dışına İngilterede eğitim görsün bir kaç sene sonra gelsin. Tam kurumsal olunduğunun düşünüldüğü bir ortamda şu gelinen noktaya bak. Basketbol'da işi bilen Aydın Örs tepede, Voleybolda da sayın Aydınlar işin başında, demek ki güzel şeylerin olması için sponsor gerekiyor. Ülker ve Acıbadem gibi. O zaman Futbol takımınada bir sponsor bulunsun. O sponsor, işi bilen birini başa getirsin o başın title'da sportif direktör olsun sorunda çözülsün.

     
  2. severdik Aykut'u yazık oldu, hayır sonra Fenerbahçe tek büyük diye sevilmiyor diye anlıyorlar ona yanıyorum,

     
  3. bu tip adamlar emniyet sibobu olarak kullanılıyorlar. ha? ertuğrul sağlam yıldırım demirören'e kapak oldu. o ayrı.

     

Yorum Gönder