TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Zorlanmadan Finale

Cengiz Bahadır Özdemir 3 Temmuz 2010 ,

Aslında Ahmet Abi'nin yazısı üstüne yazacak fazla bir şey yok. Benden çok daha tecrübeli ve benden çok daha bilgili birisi. Keyifli bir yazı da yazmış. Ancak ben de bugünkü maçlar hakkında iki kelam etmek istedim. Malum, Wimbledon gibi önemli bir turnuvanın yarı finalleri oynandı. Maçlara şöyle bir bakalım:
Günün ilk maçı Berdych ve Djokovic arasındaydı. İlk set 6-3 Berdych üstünlüğü ile geçilmişti. Bu sette Berdych'in ilk servislerinden sayı çıkarma oranı çok yüksekti. Buna, Djokovic'in yedi basit hatası da eklenince seti Çek sporcunun kazanması zor olmadı. İkinci set çok sıkıcı başladı. İki taraf da servis kıramazken, oyunlar 0'a ya da 15'e karşı kazanılıyordu. ''Al gülüm, ver gülüm'' şeklinde geçen set 5-5'ten sonra bir anda tersine döndü. Set tie-breake gittiğinde ESPN kanalı hemen bir istatistik getirdi ekranlara. Bu sene, tie-breake giden setlerde Djokovic 5 galibiyet 7 mağlubiyet, Berdych ise 10 galibiyet 10 mağlubiyet almıştı. İkisi için de çok müthiş sonuçlar olmasa da Berdych'in bir adım önde olduğunu söyleyebilirdik. Nitekim öyle de oldu ve zorlu seti 7-6 Berdych kazandı. Ama bu sette gerçekten çok iyi ralliler izledik. Her ne kadar Berdych'in yerdeyken topa vurduğu videoyu bulamasam da bu video da set hakkında ufak bir bilgi verebilir. Çekişmeli geçen bu sette, Berdych'in winnerlardaki üstünlüğüne karşılık (15-8) Djokovic'in file önündeki etkinliğini izledik. Ancak tie-breakin sonunda çift hata yapıp seti veren Sırp tenisçinin bu setteki dört çift hatası da maçın kırılma anlarındandı. Son seti izleme fırsatı bulamadım ancak son seti de 6-3 kazanan Berdych finale çıkmış oldu. Kendisinin ilk Grand Slam finali olacak.
Diğer maçta Nadal, Murray karşısındaydı. Seyirci desteğini epey bir hisseden Murray maça çok iyi başlamadı. İlk sette çok fazla basit hata yapan tenisçi, kullandığı etkili servislerle durumu düzeltmeye çalıştı (5 ace). Ancak Nadal'ın da servisleri isabetli olunca Murray bu sette fazla bir farklılık yaratamadı. 6-3 ilk seti alan Nadal moralli başladı. İkinci sete servis kırarak başlayan Murray yine servislerde iyi bir performans göstermişti. Ancak file önünde Nadal'ın etkinliğine karşı koyamadı. Nadal 11 basit hata yapsa da maç tie-breake gitti. Tie-breakte de çekişmeli bir mücadele izledik ve Nadal bu seti 7-6 kazanmayı bildi. Üçüncü sette Murray, etkili olduğu bölüm olan servislerde çok kötü bir performans göstermeye başladı. Bunun üstüne yedi basit hata yaparak yenilgiye davetiye çıkardı. Nadal temposunu hiç bozmadan oyununu oynadı ve seti 6-3, maçı da 3-0 kazanarak finale çıktı. Bu sene Nadal-Berdych ikilisi Paribas Open Masters'ta karşılaşmışlardı. Çeyrek final maçını Nadal 2-0 kazanmıştı. Bakalım bu ikilinin, ikinci buluşmasında kazanan taraf kim olacak?..

0 yorum

Yorum Gönder