TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Amerikan Rüyası Son Buldu

Efe Yılmaz 27 Haziran 2010 ,


Bir tarafta rezalet siyasi kimliğine rağmen, futbolu hepimize sempatik gelen Amerika Birleşik Devletleri, diğer tarafta Afrika'nın kupada kalan son temsilcisi vardı. Maça hızlı başlayan taraf Gana oldu, ve daha beşinci dakikada Kevin Prince Boateng, Gana'yı öne geçirdi. Aslında geriye düşmek ABD için alışılmış bir durumdu. Grupta 270 dakika içinde sadece Cezayir maçının son anlarını önde oynamış bir takımdı. Takımın bu durumunda ünlü yönetmen Steven Spielberg'in koç Bob Bradley'e " Hocam siz önce geri düşün, sonra geriden gelip kazanın. Bunun çok güzel filmi çekilir, parayı kaldırırız valla" demesinin de önemli bir payı var.


Geriye düşüp senaryonun ilk kısmını gerçekleştiren ABD, ilk yarıda bir türlü topa hakim olamıyor, alışılmış paslı oyununu gerçekleştiremiyordu. Bir ara topla oynama yüzdelerinde Gana'nın 61'e 39 üstünlüğü vardı. Hızlı ataklarla gol arayan ABD, özellikle Gana defansının sol tarafını hataya zorluyordu. İlk yarıda aradığı golü bulamayan Amerika, ikinci yarıda gene defansı soldan zorlamaya devam ederken, Jonathan'ın yaptığı bir hata sonucunda, Donovan penaltıdan golü buldu. Amerikan'ın soğuk savaş günlerinden kalma bu solu çökertme becerisinde önemli rolü üstlenen oyuncu sağ bek Cherundolo'ydu.

Skor eşitlendiğinde dakika 62'ydi ve daha önümüzde yarım saat vardı. İki takımda maçı uzatmaya bırakmamak için ellerinden geleni yaptılar. Bir an topu eveleyip gevelemeden hızla karşı kaleye gitmenin peşinde oldular. 90 dakika'dan gol çıkmayınca, zevkli mücadele uzadı. Gana'nın golcü ismi Gyan uzatmalarda sahneye çıktı, ve ABD'nin stoper zaafından da faydalanıp, uzatmaların hemen başında Gana'yı öne geçirdi. Skor 2-1 olduktan sonra, Amerika toplu saldırı, Gana ise hızlı hücum düzenine geçti. Kendi standardının üzerine çıkan kaleci Kingston topun kaleye girmesine izin vermeyince çeyrek finalde Uruguay'ın rakibi Gana oldu.

1990 Kamerun ve 2002 Senegal'den sonra, adını çeyrek finale yazdıran 3. Afrika takımı Gana oldu. Futbolda ise inatla doğruları yapan ABD, stoper zaafından maçı kaybetti, ama güzel futbolu ile turnuvaya keyif katan takımlardan biri oldu.

1 Yorum

  1. elendiler ama A.B.D milli takımı çok ilginç bir şekilde maçı hiç bırakmıyor. defansif eksiklikleri var ama çok garip ne bundan şikayetçiler ne de zaten defans eksik bırakalım gitsin diyorlar. skor o an ne olursa olsun adamlar kendi futbollarını oynamaya devam ediyorlar. ibretlik.

     

Yorum Gönder