TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

FIBA'nın bugün yaptığı açıklamaya göre 2014 Kadınlar Dünya Şampiyonası'na resmen aday olduk. 31 Temmuz 2010'a kadar tanınan süre içinde başvuru yapan ülkelerden bizim dışımızda Avustralya ve Brezilya'nın da adaylıkları kabul edilmiş.

Bu üç ülke, önümüzdeki yılın bahar aylarında yapılacak olan ve FIBA'nın kararını açıklayacağı FIBA Yönetim Kurulu toplantısına kadar birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışacak.

Peki şansımız ne? Bana göre epey yüksek. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın düzenlenmesinde kazanılan tecrübe ve iki yenilenmiş, üç de yepyeni salon en büyük avantajlarımız olacak. Ancak rakiplerimiz de epey dişli. FIBA Başkanı Bob Elphinston'ın Avustralyalı olması, EURO 2016 adaylığında karşımıza çıkan Platini etkisinin bir benzerini yaşamamıza sebep olabilir. Brezilya'nın ise bu şampiyonayı daha önce dört kere düzenlemiş olması bir yandan avantaj, bir yandan ise dezavantaj. Hele ki son ev sahipliklerinin 2006'da olduğunu düşünürsek, yeter kardeşim Brezilya denebilir.

Sonuç ne olursa olsun, TBF'nin böyle adaylıkları sürdürmesi önemli. Düzenlenebilecek en büyük şampiyonanın arifesinde, bir diğerine aday olacak enerjiyi kendinde görmek ve misyonun tamamlanmadığı izlenimini vermek olumlu hareketler.

Umarım bu şampiyonayı da kazanırız ve dünyanın en önemli kadın basketbolcularının bir bir ülkemizde oynamaya başladığı bu dönemde, EuroBasket 2001'in erkekler basketbolunda yarattığı etkinin bir benzeriyle, kadınlar basketboluna ilgiyi de en üst seviyeye çekme şansını yakalarız.

0 yorum

Yorum Gönder