TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Kraliçe Nastya

Efe Yılmaz 3 Ağustos 2010


Arkadaşımız Alican Keser, Tenis Federasyonu'nda çalışıyor. Ufak bir teknik aksaklıktan dolayı bu seferlik yazısını ben koyuyorum. Kısaca kendisininde aktif görev aldığı Istanbul Cup'ı anlattı.
WTA Tour takviminde yer alan Türkiye'nin en prestijli tenis turnuvası Istanbul Cup 2010, bir haftalık heyecanın ardından sona erdi. Şampiyonluğu, finalde Elena Vesnina'yı 5-7, 7-5, 6-4'lük setlerle yenen Anastasia Pavlyuchenkova oldu.

Unutulmaz Final
Turnuvanın altıncı şampiyonunu belirleyecek olan Rus oyuncuların finali 3 saat 10 dakikayla İstanbul Cup'ın en uzun karşılaşması olarak kayıtlara geçti. İlk sette hızlı başlayan Pavlyuchenkova, rakibinin servislerini kırarak 5-2'lik üstünlüğü elde etti. Setten sadece bir oyun geride olan 19 yaşındaki raket, 8. oyunda bir de set puanından yararlanamadı. 5-2'den sonra dokuz oyun üst üste kazanan Elena Vesnina 7-5, 4-0'le karşılaşmada üstün olan taraf görüntüsü çizdi. Önceki gün Petkovic maçında da direnciyle dikkat çeken Anastasia Pavlyuchenkova seti 7-5 alarak geri döndü. Final setine gelindiğinde ise Elena Vesnina 3-1 öndeyken avantajını değerlendiremedi ve karşılaşmayı 6-4 biten son setin ardından kaybederek şampiyonluğu vatandaşı Anastasia Pavlyuchenkova'ya bıraktı. Doğum gününde ilk WTA şampiyonluğu fırsatını elinden kaçıran Vesnina, İstanbul Cup sonrası 47. sıraya, şampiyon Anstasia Pavlyuchenkova'da kariyerinin en yükseği olan 24. sıraya yükseldi.

Finalin ardından Pavlyuchenkova, 37 bin dolarlık para ödülünün de sahibi oldu. Vatandaşları Elena Dementieva ve Vera Dushevina'dan sonra İstanbul Cup'ta şampiyonluğa ulaşan üçüncü Rus raket oldu.

Seri başları erken havlu attı

Bu yıl altıncısı düzenlenen İstanbul Cup önceki senelere oranla daha da heyecanlı maçlara sahne oldu. Dikkatler turnuvaya bir numaralı seri başı olarak katılan Francesca Schiavone üzerindeydi. 2010 Roland Garros finalinde Avustralyalı Samantha Stosur'u iki set sonununda mağlup eden İtalyan raket, Britanyalı Elena Baltacha'ya ikinci turda elenerek turnuvaya erken veda etti. Schiavone, maçtan sonra öz eleştiri yaparak  "Özellikle servislerde çok kötüydüm, rakibim iyi oynadı ve hak etti" sözleriyle performansını eleştirdi. İki numaralı seri başı olan 2010 Wimbledon yarı finalisti Petra Kvitova da ilk turda Letonyalı Anastasija  Sevastova'ya 6-2, 0-6, 6-4'lük üç set sonunda mağlup olarak turnuvaya veda etti. Kazak Yaroslava Shvedova dört numaralı seri başı olarak katıldığı İstanbul Cup 2010'da İsviçreli Stefanie Voegele'ye 6-4, 7-5(5)'le yenilerek set alamadan İstanbul Cup'ı sonlandırdı. Bu sene Wimbledon'da yarı finale kalarak Kvitova gibi büyük sükse yaratan Bulgar Tsvetana Pironkova da erken elenenler arasındaydı. Bulgar tenisçi, bir önceki turda Başak Eraydın'ı eleyen Avustralyalı Anastasia Rodionova'ya ikinci turda kaybetti.
Çiftler Finalinde Sürpriz

Yarı finalde milli tenisçiler Pemra Özgen/Çağla Büyükakçay'ı eleyen Woehr/Daniilidou çifti finalde bir numaralı seri başı Kondratieva/Uhlirova'yı 6-4, 1-6, 11-9'lük setlerin sonunda mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Teklerde maç kazanamadık

İstanbul Cup'ta elemede üç, tekler ana tabloda üç, çiftler ana tabloda da dört Türk boy gösterdi. Turnuvada mücadele eden Türk tenisçilerden Çağla Büyükakçay, Elena Baltacha'dan set alamadı ama verdiği mücadeleyle ayakta alkışlandı. Çağla, dünya sıralamasında  59. sırada bulunan Britanyalı raket karşısında ilk sette 5-3 öndeyken maç için servis attı. Rakibine servis kırdıran Türk raket sonrasında ritmini yitirdi ve ilk seti kaybetti. Büyükakçay, ikinci sette de çekişmeli mücadeleye sahne olan maçı 7-5, 7-6'lık setlerle kaybederek elendi.

Andrea Petkovic, babası ve sevgilisiyle Istanbul Cup'da
Ana tabloda yer alan bir diğer Türk tenisçi Pemra Özgen şanssız kura çekerek ilk turda Andrea Petkovic'le eşleşti. Alman rakibi karşısında maça bir türlü konsantre olamayan Özgen karşılaşmadan 6-

Wild card'la ana tabloda yer alan tenisçilerimizden Başak Eraydın, Avusturyalı Anastasia Rodionova karşısında tutunamadı, Eraydın 62 dakika süren maçı 6-1, 6-3'le kaybetti.

Ön elemede mücade eden Melis Sezer, Anastasiya Vasylyeva  karşısında ilk seti 6-4 kazanarak ikinci sete avantajlı başladı. İkinci sette de 5-3'te maç için servis atan Sezer, seti 7-5 kaybetti. Son seti de 6-4 alan kaybeden Türk oyuncu maçtan da mağlubiyetle ayrılan taraf oldu.

Elemede mücadele eden Derya Turhan, Fransız Severine Bremond'a 6-0, 6-2'lik setlerle boyun eğdi. Irene Pavlovic'le karşılaşan Seda Arantekin de Fransız rakibine 6-1, 6-7(6), 6-2'lik setlerle kaybederek elendi.

Pemra ve Çağla yarı final gördü

Çiftler ana tabloda bulunan Büyükakçay/Özgen çifti, ilk turda İpek Şenoğlu/Andrea Petkovic çiftini 6-3, 4-6, 12-10'luk setlerle mağlup etti. Çiftlerde yarı finale kadar çıkma başarısı gösteren Özgen/Büyükakçay ikilisi, Woehr/Daniilidou'ya kaybederek son ikiye kalma şansını yitirdi. Hyuliya Velieva/Derya Turhan çifti de Sophie Lefevre/Klara Zakopalova'ya 6-0, 6-4 yenildi.

Dikkat Çekenler

Çünkü bu kadınlar tenisi. -Elena Vesnina ( Yarı final maçındaki istikrarsız oyunu sorulduğunda)

Fransa'da olsa yuhlarla, Almanlar ise bu kız ne yapıyor diye sorar- Andrea Petkovic (Maç anında raketini fırlatmasına dair)

Servislerde kötüydüm, o yüzden kaybettim - Francesca Schiavone (Elena Baltacha'ya yenilgisi sonrası)

0 yorum

Yorum Gönder