TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG


2010 FIBA Dünya Şampiyonası'na 22 gün kala Türk Milli Takımı, ilk hazırlık maçlarına çıkıyor. Adidas İstanbul Cup çerçevesinde Sırbistan, Yeni Zelanda ve İran'la karşılaşacak millilerimizin ilk sınavı bugün 20.30'da İran'la. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak turnuvada yarın Yeni Zelanda ile, pazar günü ise muhtemelen şampiyonu belirleyecek maçta Sırbistan ile oynayacağız.

Böylece Dünya Şampiyonası havasına tam olarak girmiş oluyoruz. Bugüne kadar hazırlıklarını Antalya, Bormio ve İstanbul üçgeninde sürdüren Milli Takım, artık yavaş yavaş antrenman temposundan, maç temposuna geçiyor. Bu turnuvanın ardından Sırbistan'la bir antrenman maçı daha yapıp Super Cup'a katılmak için Almanya'ya gideceğiz. Rakiplerimizin Almanya, Hırvatistan ve Litvanya olacağı bu turnuvada en ciddi hazırlık sürecini geçireceğiz. Hemen ardından ise Ankara'daki Efes Pilsen World Cup var. Burada da rakipler, Arjantin, Kanada ve Lübnan. Dünya Şampiyonası'na start vermeden hemen önce bir şampiyonluk yaşayarak moral bulma şansımızın yüksek olduğu bir organizasyon. Hazırlık sürecinin geneline baktığımızda, bizi çok zorlamayacak takımların arasına dengimiz olabilecekler serpiştirilmiş. Galibiyetlerle şampiyona öncesi moral bulurken, kendimizi direkt rakiplerimize karşı da test edelim mantığıyla hareket edilmiş. Mantıklı tercihler... Öte yandan maçlarımızı oynayacağımız iki salonda da birer turnuva oynayıp hem salonlara hem de seyirciye alışmak büyük avantaj olacak.

Bugüne kadar takımımızın birkaç antrenmanını izleme şansım oldu. Şunu söylemeliyim ki kadromuzu kağıt üstünde saymakla sahada yan yana görmek arasında çok büyük fark var. Diğer takımlar arasında tabii ki bizden iyi oyuncuları olanlar var ama en zayıf halkası bizim kadar güçlü bir tane bile takım yok. Bütün kadromuz, fark yaratabilecek, gerektiğinde sorumluluk alabilecek oyunculardan kurulu. Hepsini bir arada kanlı canlı ve hırsla hedefe kitlenmiş bir şekilde görünce bu durum çok net idrak edilebiliyor. O yüzden bu hafta sonu imkanı olan herkesin Sinan Erdem'de olmasını tavsiye ediyorum. Hem Ay Yıldızlılar'ımızı hem de kendinizi şampiyona havasına sokmak için bulunmaz fırsat.

0 yorum

Yorum Gönder