TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Chelsea, Benfica'nın ve Brezilya Milli Takım havuzunun önemli oyuncularından Ramires'in transferini 22 milyon avroya bitirdi. Sağlık kontrolleri ve çalışma izninin alınmasından sonra resmi imza atılacak. Bu transferi Ancelotti'nin kafasındaki yeni Chelsea'nin ilk ciddi adımı olarak algılamakta fayda var.
Geçen sezon Ancelotti takımın başına geçtiğinde, herkesin ilk aklına gelen soru Chelsea'nin sisteminin ne olacağıydı. Senelerdir uygulanan Mourinho'dan miras 4-3-3'ü, ondan sonra göreve gelen Grant, Scolari, Hiddink gibi hocalar da uygulamış, kısmen başarılı da olmuştu. Ancelotti ise Milan'da oynattığı, iç oyuncularından oluşan 4'lü orta saha (baklava) ve çift forvet ile ligde başarı sağlayamasa da iki Şampiyonlar Ligi zaferi elde etmişti. Göreve gelir gelmez de bu sistemi Chelsea'ye yerleştirdi. Sol kanadın adamı Malouda bile bu sisteme adapte olup, evrim geçirdi ve Chelsea de 103 gol attığı sezonu şampiyon bitirdi. Bu şampiyonlukla kredisi artan Ancelotti de, yaşlanan Chelsea orta sahasını değiştirme yolunda ilk adımını, sistemine uyan Ramires'i transfer ederek attı. Ramires savunma yönü daha ön planda, iki taraflı bir orta saha oyuncusu. Hem fiziksel yönden, hem de yetenek olarak Essien'in bir model küçüğü diyebiliriz. Henüz 23 yaşında ve gelişmeye açık. Ancelotti'nin elinde geçireceği evrimde, gol yollarında da etkili bir oyuncu olabilirse Essien'in bile önüne geçebilir.

Malouda 30, Anelka 31, Drogba 32, Lampard 32, Deco 33 yaşında. 34'üne gelen Ballack'ın sözleşmesi uzatılmadı. Sisteme uyum sağlayamayan Joe Cole'e yeni sözleşme için ısrarcı olunmadı ve yerine Liverpool'dan, takas edilir gibi, 30 yaşındaki Benayoun bedelsiz olarak alındı. Mevcut yapıda Ramires önemli bir transfer ama yeterli değil. Ancelotti 2007'de, yaş ortalaması yüksek Milan takımından maksimum verimi elde ederek Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Chelsea'de de bu sezon aynı verimi alacaktır. Ancak Malouda, Lampard, Drogba, Anelka gibi oyuncular belki de bu sezon son üst düzey performanslarını verebilecekler. Onları yedekleyen Sturridge, Kakuta, di Santo, Matic gibi oyuncular beklenen aşamaya gelebilmiş değil. Frank Arnesen'in yaratmaya çalıştığı "altyapıdan oyuncu yetiştiren kulüp" sisteminin en büyük yıldızı olarak lanse edilen ismi Stoch bile şans bulamadan Fenerbahçe'ye satıldı. Chelsea'nin altyapıya seçim yerine bir an önce yeni Lampard'ını, Drogba'sını transfer etmesi gerekiyor. Yoksa birkaç seneye Milan'ın Avrupa futbolundaki yerini devralabilirler.

Manchester United bu sezon, Hernandez ve Smalling transferlerinden başka transfer yapmayarak mevcut kadrosundaki gençlere daha fazla şans verecek. Arsenal zaten her sezon geçiş dönemi yaşıyor. Manchester City hala kadro uyumunu yakalayabilmiş değil. Liverpool ise olası satıştan sonra yeni City olma yolunda. Genç ve yenilenmiş kadroya geçiş dönemini en az hasarla atlatabilecek bir dönemde Maviler. Abramovich eskisi kadar para saçmıyor ama transfer acemiliğini de üzerinden attı. Başlarda harcadığı paranın 3'te biri bile Chelski için yeterli olabilir. Yoksa birkaç sezon içinde çok daha fazlasını harcamak zorunda kalacak...

1 Yorum

  1. Benayoun 7 milyon sterlin'e transfer edildi. Ayrıca bu tarz takımların gençleşmesi her zaman zordur ilk 11de 25 altı 1 veya en fazla 2 topcu oynama imkanı bulacaklardır ki bunlarda kesinlikle alt yapı topcusu degil Ramires gibi kendini kanıtlamıs veya bir takımda parlamıs bir oyunculardır..Chelsea kendine genç bir yedek klubesi olusturup son 20 dakkalarda ve basit kupa maclarında bu oyuncuları ısındırmaya çalısacak ama gençlik aşısı sadece klubede tutacaktır her büyük takımda oldugu gibi..

     

Yorum Gönder