TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Ev Sahibi Bırakmadı

Cengiz Bahadır Özdemir 4 Ağustos 2010 ,

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Finlandiya Rallisi'ni, Ford'un Fin pilotu Jari Matti Latvala kazandı. Citroen'in genç yeteneği Ogier ikinci sırayı alırken, şampiyona lideri Löeb ise üçüncü oldu. Ford'un diğer Fin pilotu Hirvonen ise geçirdiği kaza sonucu yarışı tamamlayamadı.
İlk gün, Hirvonen'in kazası güne damgasını vurdu. İlk iki etabı lider olarak geçen Hirvonen, üçüncü etaptaki kazası sonucu yarıştan çekilmek durumunda kaldı. Viraja hızlı giren ve yükseltiyle birlikte aracın dengesini kaybeden Hirvonen, taklalar atarak yol kenarına savruldu. Hirvonen ve yardımcı pilot Lehtinen kazadan yara almadan kurtulmayı başardılar. Bu kazadan sonra ilk günü Petter Solberg lider olarak tamamladı. Latvala ikinci, Sordo ise üçüncü olarak günü bitirdiler.
İkinci günde fırtınadan dolayı aksilik olabileceği söylense de öyle olmadı ve yarışa devam edildi. Latvala, bu günün en hızlısı olarak dikkat çekti ve liderliğe tırmandı. Solberg 9 saniye arkasından ikinci olurken, Ogier üçüncülük koltuğuna yükseliyordu. Sordo ise çok yavaş bir şekilde geçirdiği ikinci günde anca beşinci sırada yer bulabiliyordu. Üçüncü günde de hızını kesmeyen Latvala yarışı 2:31:29.6 ile bitirerek kendi evinde galibiyete ulaşıyordu. 10 saniye arkasından ise Citroen'in yeni yeteneği Ogier geliyordu. Löeb üçüncü olurken, Solberg iyi başladığı yarışı dördüncü sırada tamamlıyordu. Citroen'deki yeri soru işaretine dönüşen Sordo ise beşinci sırada kendine yer bulabildi. Efsane Finli Juha Kankkunen yarışı sekizinci sırada bitirip 4 puan alarak eski günleri yad etmiş oldu. Kimi Raikonen aldığı cezalar sonucunda 25. sırada kendine yer edinebildi.
Bu sonuçlardan sonra Löeb'ün birinciliği daha da sağlamlaştı. Latvala'nın galibiyeti ile Latvala-Ogier çekişmesi ortaya çıktı. Bu da Ford-Citroen rekabetinin canlılığı açısından önemli. Solberg'in dördüncülüğü ve Hirvonen'in kazası da şampiyonadaki rekabeti kızıştıracak cinsten oldu. Sonuç olarak Ford, henüz ölmediğini ve şampiyonaya havlu atmak istemediğini gösterdi. Ancak biraz daha şansa ihtiyaçları olacak.

0 yorum

Yorum Gönder