TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

''JAJA''va Özlü Transfer

Cengiz Bahadır Özdemir 7 Ağustos 2010 ,

Türkiye 1. Futbol Ligi (sponsorlara alışamadım), bu sene transfer manyağı olmuş durumda. Yıllar geçtikçe üç büyükler daha büyük isimlere yöneliyorlar. Fenerbahçe eskiden isimli adamlar getirirdi. Galatasaray daha sonra bu işe el attı. Bu sene de Beşiktaş yıldız oyuncu transferleriyle gündeme oturdu. Üç büyüklerin bu transfer ataklarına karşılık Trabzonspor hep geri planda kalmıştır. Aklımda kalan en yıldız transferleri Marcelinho olmuştur. Futbolu ve Trabzonspor'u benden daha iyi bilenler belki başka isimler sayabilirler. Ancak Trabzonspor yıldız oyuncu diye tutturup da kadrosunu dolduran takımlardan olmadı. Kazandığı başarılara bakarsak, kendi değerleriyle bunları yaptıklarını söyleyebiliriz.
Trabzonspor, Colman-Alanzinho-Gutierrez transferlerinden sonra bir başka Güney Amerikalı futbolcu transfer etti: Jackson Avelino Coelho. Kısaca Jaja. Kimdir bu Jaja? Kariyerine Hollanda'da başlamış ancak kendisini göstermek için epey bir çaba sarf etmiş. Çeşitli kulüplerde kiralık olarak oynadıktan sonra yaklaşık 500 bin avroya Metalist Kharkiv'e geçmiş. 2008 yılında yapılan bu transferden sonra adını iyice duyurmuştur. Metalist'in 2008-2009 yılındaki müthiş çıkışında rol almıştır. Metalist, Uefa Kupası ilk tur ikinci maçında, Beşiktaş'ı 4-1 yenerken Jaja takımı adına iki gol, bir asist yapmıştı. Ardından Sampdoria ve Dinamo Kiev maçlarında da birer gol atarak adını duyurmuştu. Aynı yıl Ukrayna'da yılın futbolcusu seçilmişti. Geçtiğimiz sezon ise 25 maçta 16 gol atmıştı.
Trabzonspor için hayırlı olsun. Peki hayırdan öte, bu transferin mantığı var mı? Bence Trabzonspor'un yaptığı en isabetli transferlerden biridir. Umut Bulut'un golcü olarak oynadığı takımda Jaja çok rahat bir şekilde kendine yer edinecektir. Ancak Jaja saf bir golcü değil. Golcünün yardımcısı konumunda. Sağ ve sol kanatlarda rahatlıkla oynamasının yanında her iki ayağını da rahatça kullanabiliyor. Üstelik 1.89 cm olmasına karşılık son derece hızlı ve teknik. Bizim savunma oyuncularına ters gelen cinsten bir adam. Uzaktan şutlarına değinmemize gerek yok herhalde. Beşiktaş maçında attığı gol hala hafızalarda. Trabzonspor'un bonservis bedeli olarak ne verdiğine resmi siteden ulaşamadım. Resmi olarak yayınlanmamış bir rakamı, başka bir yerden görüp buraya yazmayı da kendime yakıştıramadığım için yapmıyorum. Ancak 4-5 milyon avroluk bir transfer bedeli olduğu söyleniyordu. Gökhan Ünal'ın, zamannda 6.5 milyon avroya geldiğini düşünürsek son derece karlı bir transfer olmuştur. Neticede Trabzonspor aradığı forvetini sonunda buldu diyebiliriz. Ukrayna Ligi'nin başladığını da düşünürsek Jaja'nın futbola hazır olduğunu da söyleyebiliriz. Dilerim güzel oyununu ve fantastik gollerini burada da atmaya devam eder.

1 Yorum

  1. Kevin Campbell var Marcelinho'dan önce = )

     

Yorum Gönder