TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Shaquille O'neal Celtics'te Peki Diğerleri?

Serhat Gürcan Gündüz 4 Ağustos 2010 ,




Evet seneye onu Celtics forması ile izleyeceğiz. Son çıkan haberler imzaya çok az kaldığı yönünde. LeBron ile şampiyonluk yaşamaya gittiği Cavaliers'ta konferans finali bile göremedi. Belki Suns'ta kalsa, Lakers pota altı oyuncularının karşısında durup Suns - Celtics finali izlememizi sağlayabilirdi. Şimdi ligin yaşlı takımlarından Celtics'e gidiyor. Faydalı olur mu? İlerleyen yaşına rağmen onun parkede olması çok şey değiştirecektir tabi ki, ama domine edemeyeceği kesin pota altını. Ne olursa olsun onun ligde kalması çok önemli bir olay. Emekli olması beklenen bir oyuncuyu bir sene daha izleyebileceğiz. Hemde iddialı bir şekilde. Önemli bir organizasyonun parçası olarak. Peki ya takım bulamayan diğer iki eski süper star? Yani Mcgrady ve Iverson?



Çok önemli bir sakatlıktan geri döndü T-Mac. Evet artık eskisi gibi değil. Hatta smaç vururken acı çektiğini kendisi beyan ediyordu. Knicks günleri sona erdiğinde "düzeldim" demesine rağmen kendisine kulüp bulamadı. Öncelikle Clippers kendisini denedi. Evet evet yanlış okumadınız. T-Mac denendi. Daha sonra çıkan bir haber onun Bulls tarafından deneneceği yönündeydi. Halen boşta bir oyuncu olarak kendisine kulüp arıyor. Sırtı ve dizi ne durumda bilemiyoruz tabi ki. Olur da kendisine bir takım bulursa, bunu da öğreneceğiz.


Allen Iverson... Yukarıda ki resim unutulmazlar arasındadır çoğu basketbol sever için. Final serisinde bunu pek çok kez yapmıştı Lakers karşısında. Çalkantılı, hatta fırtınalı bir hayat yaşadı. Zaten çoğunuz hayat hikayesini biliyorsunuz. Her neyse, "the answer" geçen sezon Memphis forması giyerken emekliliğini açıklamıştı. Sonra 76ers'a geri döndü, istediği süreleri alamadı. Alkol ve kumar bağımlılığı öyle bir hal aldı ki, artık hayatta en sevdiği şeyi, basketbol oynamayı unutur hale gelmişti. Derken kendini toparladı ama bu seferde kızı büyük bir rahatsızlık geçirdi. O sıralarda eşinden boşandı. Hayatı tamamen tepe taklak oldu. Şimdi kendisine kulüp arıyor. Konuşulanlar ise Lakers yada Heat ile anlaşıp kariyerine yüzük ile veda etmek istediği. Hatta LeBron'un büyük baskısı olduğu söyleniyor...

Peki T-Mac, Iverson ve Shaq'i neden aynı takımda toplamayı hiçbir takım sahibi düşünemedi? Mesela Nets takımı bunun için en uygun takımlardan birisiydi. Celtics ve Miami'nin "big three" sahibi takımlarının karşısına yaşlı bir üçlü ile çıkamazlar mıydı? Evet rotasyonda süreleri kısa olmak zorunda, evet yaşlandılar ve eskisi kadar yükseğe sıçramakta güçlük çekiyorlar. Peki ya tecrübeleri? Genç oyunculara öğretebilecekleri? Neyse artık buda bir hayal oldu. Umarım T-Mac ve Answer kendilerine yeni takım bulabilirler. Çünkü onların emekli olmalarına çoğu basketbol sever hazır değil.

0 yorum

Yorum Gönder