TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Gerçeklerle Yüzleşme Zamanı

Atilla Nesipoğlu 5 Ağustos 2010 ,


Rıdvan Dilmen Ntvspor'da Zico'ya sormuştu, "Takım neden daha hızlı oynamıyor?" diye. Zico net bir şekilde cevapladı, "Hızlı oynarsak kaybederiz". F.Bahçe futbol takımının beyni Alex olduğu sürece bu takım yavaş oynamalı. Topu ayağa paslarla rakip sahaya yığabildiğimiz zaman Chelsea'yle bile başa baş oynayabildiğimizi gördü bu taraftar.

Daum'un yerleştirdiği 4-5-1 sistemini Zico'da ilk geldiğinde değiştirmeye çalıştı. Baktı ki olmuyor geri döndü eskiye ve başarı geldi. Eğer Edu ile Volkan'ın ortak hatasından yenen gol olmasa bugün F.Bahçe hala Zico'yla yoluna devam ediyordu. Olan oldu gidenler gelenler oldu hatta en başa Daum'a geri dönüldü. Bunlar başka tartışma konuları, bu gecenin konusu ise 180 dakikalık eleme turunda F.Bahçe'nin kaybediş hikayesi.


Büyük çoğunluk yönetimin forvet transferini bitirememesinden şikayetçi. Haklılık payı olabilir ama unutulmasın ki rakibiniz Young Boys ise Semih ve Gökhan'da yeterli golcüler. Sıkıntıyı sadece gelecek santrofara bağlamak büyük hata olur. İlk maçtan hiç ders almadan bu maça çıkan bir antrenörünüz varsa suçu yönetime atmak büyük hata olur. Sahada yaşananları 180 dakika boyunca yanlış yorumlayan teknik direktör kulübün efsane ismi olsun veya olmasın farketmez. Eleştirilerin hedefinde o vardır benim için.

İlk maçta skor Sarı-Lacıvertliler 2-1 önde ve 10 kişiyken oyundan çıkartmadığın Alex'i bugün 1-0 gerideyken oyundan almak büyük bir gaflettir. Bu takımın lideri Alex. Gemi batmaya doğru giderken kaptanı çıkartmak hazin sona bir adım daha yaklaşmaktan başka işe yaramaz. İlk maçta galipken dönmediği Christian, Selçuk, Emre orta sahasına bu maçta yenikken dönmeyi taraftara nasıl anlatırsın.


Hazır olmadığından dolayı kenarda tuttuğun Gökhan Gönül'ü ateşe düşünce oyuna alırsan, herkes sorar neden onunla başlamadın diye. Fizik olarak yetersiz gördüğün adamı oyuna alıyorsun. Bununla yetinmeyip Dia'yı kırmızı kart görmüş Stouch'un kanadına gönderiyorsun. Gökhan Gönül ikinci yarıda 90 metreyi tek başına kullandı. Nasıl sakat bu böyle dedirtti izleyenlere.

Hedefim çift forvetli sistem demiştin daha ilk geldiğin gün. Madem Alex'i oyundan çıkartıp neden Semih'i almadın. 74. dakikaya geldiğinde bile maçta yokları oynayan Christian yerine neden Semih tercihi yapmadın. Gökhan Ünal çıkacaktı eğer Dia sakatlandım demeseydi. Bu takımın Semih'le daha üretken olduğunu ve Christian'ın sakatlığında Selçuk'un ilk 11 başlaması ile nasıl direncinin arttığını göremedin mi sportif direktörken.


Ve her maç sonrası tribünlerin önüne neden oyuncularını atıyorsun. Köln maçı, mucize eseri berabere kaldığın ilk maç ve bu maç. Hep mi oyuncular suçlu. Tamam futbolcular suçlu diyelim ama sen bütün sezonu bu adamlarla geçireceksin. Geçen sezon şampiyonluğu son maçla kaybetmiş travma geçiren bu oyunculara biraz daha göğsünü siper etmen gerekmez mi? Takımın gerçeklerle yüzleşmesi gerekli diyorsun maç sonu. Peki bu takımın antrenörünün de buna ihtiyacı yok mu? Vefa da gösterelim sabır da Aykut Kocaman'a ama o da bizden beklediğini oyuncularına göstersin, hatalarını kabullensin...

0 yorum

Yorum Gönder