TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Elenmenin Ardından...

Serhat Gürcan Gündüz 5 Ağustos 2010 ,


Peki ya Semih son pozisyonda topu Dos Santos'a verse, yada kendi attığı şut gol olsa neler yazılıp çizilirdi? Elenmek tabi ki dünyanın sonu değil, seneye tekrar denerler. Fakat ya bu sene kaybedilenler? Takıma yeni katılan yabancıların maliyetini çıkaracak, bu oyuncuları bedavaya getirmiş gibi olacaktı Fenerbahçe. 23 milyon Türk Lirasından oldular bu yenilgi ile. Yeni bir forvet alacak-tı Fenerbahçe. Peki şimdi bütçesi buna yeterli olacak mı? Çünkü Gyan için 15 milyon Euro'lardan söz ediliyor. Eminim Fenerbahçe bu transferi gelecek bu parayla karşılamayı düşünüyordu. Yani Fenerbahçe Gyan'dan da oldu. Gökhan Ünal'ı da kaybettiler. Bu saatten sonra ne kadar verimli olabilir ki? Sezon başlarken morallerini de kaybettiler, taraftarlarının umutlarını da. En önemlisi Aykut Kocaman'ın kredisinin büyük bir bölümünü harcadılar. Çoğu taraftar çoktan elinde iple bekliyordur Aykut'u. Artık pek fazla kredisi kalmadı.

Doğru yolda gidiyordu aslında Fenerbahçe. Yeni bir yapılanma, değişen ve modernleşmeye çalışan oyun sistemleri ile umut ışıkları saçıyorlardı. Yapılan transferlerin en yaşlısı 27 yaşındaki İlhan'dı. Yönetim doğru işler yapıyor, Aykut hoca basın toplantılarında her şeyi açıkça beyan ediyordu. Kısaca tren rayında, hedefe doğru ilerliyordu, ta ki bugüne kadar... Bundan sonra olacaklar ise biraz kara bulutlu, hatta yağışlı. Aykut çoktan sorgulanmaya başlandı. "Kaldıramayacak bu görevi", "Doğru seçim değildi, yabancı ve ünlü bir isim getirilmeliydi!" lafları çoktan başkanın kulaklarına gitmeye başladı. Yazarlarda aynı şekilde yazılar yazacak yarın köşelerinde. Evet, elendi Fenerbahçe. Peki ya yapılan doğrular ne olacak? Ne yani, Stoch ve Dia hemen gitmeli mi? Yoksa Aykut Kocaman hemen istifa mı etmeli? Bir soluklanın hele... Çok şey kaybetti Fenerbahçe evet. Paradan, oyuncusundan, umudundan oldu. Prestij kaybetti, taraftarının sayısı rakip takımın ülkesinin nüfusundan fazla olan bir takıma kaybettiği için. Hatta sadece Güiza için harcanan paraya kurulan bir takıma kaybettiği için.

Nerede eksik var peki? Savunmada, orta sahada, forvette.. Kısaca her yerinde kadronun eksikler var. Oyuncuların hırsı yok. Stoch, Dia, Volkan ve Gökhan Gönül'den başka çabalayan oyuncu yok. Kısaca söylemek gerekirse henüz bir kimyası yok Fenerbahçe'nin.. Tam olarak takım olamadılar. Mehmet Topuz, Lugano, Özer gibi oyuncuları sakat. Onların geri dönmesiyle birlikte artan rekabet saha içine de yansıyacaktır. Birazda cesaret şart tabi ki, "Gol yersek bizi kurşuna dizerler,en iyisi ben geride kalayım" diyen oyuncular için. Hadi bunları yazdık, Aykut Kocaman'da görüyor bunları. "Yarın hemen yapalım bunları" şeklinde olmayacağı da aşikar. Peki futbol severler ve Fenerbahçe'liler için ne lazım? Biraz sabır, biraz hoş görü, biraz sükunet. Ondan sonrası kolay olacaktır...

0 yorum

Yorum Gönder