TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Annemizin Ligi

Atilla Nesipoğlu 18 Ağustos 2010 ,

Her haftasonu karşısından saatlerimizi geçirdiğimiz ama bir türlü beğenmediğimiz "annemizin ligi" sonunda başladı. Yeni de bir ismi var artık: Spor Toto Süper Lig. İlk haftanın ardından bütün karşılaşmaların canlı yayınlanması şerefine maçlardan aklımda kalanları özet geçmek istedim.

Sivasspor 2 : 1     Galatasaray  
Goller: Dk. 7 Mustafa Sarp (Galatasaray), Dk. 43 Bruno Zita, Dk. 60 Cihan Yılmaz (Sivasspor)


Üzerine çok yazı okuduğunuz için maçla alakalı fazla söze gerek yok. Sadece Ceyhun beni çok etkiledi ondan bahsetmek istiyorum. Yeni transfer olduğu takımlarda hep benzer performanslarla başlıyor. Daha dün gibi, yurt dışına gitiğinde attığı gol ve takımı haber oluyordu. Ama ya sonrası... Bence psikolojik destek almalı. Sıkılıyor mu, bunalıyor mu, doyuyor mu? Birileri çözebilse şu sorunu da kariyerinin sonunda biraz daha keyifle izlesek Ceyhun'u. (Çok mu geç kaldım yoksa.)

Gaziantepspor  0 : 0   Kasımpaşa

Haftanın sıcaktan en çok etkilenen maçını oynadı bu iki ekip. Ligi 5-10 arasında tamamlamak olan hedefleri onları başka bir rekabete de sokmuş gibiydi. Kaybetmek istemediklerini gösterdi iki antrenör de. Tolunay Kafkas kendi sahasında bile beraberlik üzerine takım kurmuş gibiydi. Şimdi İsmael Sosa, Julio Cesar var elinde ikisini bir arada sahaya sürmüyorsun. Orta sahada Xavi-İnista var da mı tek forvet oynuyor G.Antepspor bilemedim. Kasımpaşa ise klasik Yılmaz Vural sistemi ile devam ediyor. Orta sahalarına biraz daha yetenek eklemişler ama hücumda hala bitiremiyorlar. Özellikle ilk yarı öne geçmeleri gerekiyordu. 86. dakikada Sosa golü yapsa Yılmaz Vural ve Kasımpaşa bildiğimiz gibi tadında yazıları görürdük. İlk haftadan bu sıcak altında daha fazla gaddar olmayalım, bekleyelim.



Bucaspor 0 : 1 Beşiktaş
Gol: Dk. 46 Bobo (Beşiktaş)

Futbol oynamanın çok zor olduğu bir zeminde sakatlık vermeden kapatılması müsabakanın büyük bir şanstı. Futbol sert bir oyun evet ama çim de oynanması gerekli. Devamlı kayan, sahanın dibine batan kramponlar. Bu şartlarda futbolu yorumlamak bile gereksiz. Adına "süper" ekleyince sorunlar çözülmüyor. İlla dünya çapında bir organizasyon mu lazım bize dertlerimizi çözmek için. Sivil anayasa için AB üyeliği, güzel statlar için Avrupa Şampiyonası mı gerekli illâ!





Eskişehirspor 0 : 0 Gençlerbirliği


Haftanın golsüz geçen bir diğer maçı. Öncelikli neden yine sıcak, sonrasında iki takımında organizasyon eksikliği. Maça orta sahada başladılar hakemin düdüğü ile orada da bitirdiler. Ara sıra ceza sahasına girdiler yalan yok. 90. dakikada Zec müsait pozisyonda golü yapsa havadan bir 3 puan alabilirdi Gençlerbirliği. Futbolun dışında stad ışıklarının gitmesi ve Batuhan'ın mahalle maçındaymış gibi takım arkadaşını hocasına "pas vermiyor" diye şikayeti dışında aklımda yer kaplamayacak bir maç oldu açıkcası. Birde Tello'yu E.Şehir forması ile görmeyi garipsedim.

MKE Ankaragücü 0 : 2 Trabzonspor 
Goller: Dk. 70 ve 82 Teofilo (Trabzonspor)
Maçı izlemeyenler çok şey kaçırdılar. İlk 15 dakikadan sonra bir başladı Trabzonspor pir başladı. Maç sonuna kadar forse etti oyunu. Karşılaşmanın detaylı yazısını Efe yazdığı için sadece ne maç oldu ve acaba bu Trabzonspor, Liverpool'u eler mi sorularını soruyorum kendime ve sizlere. Bunlara ek olarak Teofilo gitmek istiyordu son bıraktığımda. Ne fısıldadı Şenol Güneş kulağına da böyle bir evrim geçirdi adam. Trabzon'a gidip nasıl gerçekleştirdin bu değişimi Şenol Hocam demek isterdim. Şu an için imkansız gibi ama belki bir gün öğrenir ve burada sizlere de anlatırım.
     
Kardemir Karabükspor 2 : 1 Manisaspor
Goller: Dk. 46 Emenike, Dk. 82 Angelov (K.Karabükspor), Dk. 90 Kahe (Manisaspor)

Fatih Ceylan, Cernat, Emenike ile üst üste pozisyonlar bularak başladıkları maçta devreyi gol atamadan kapattıklarında ne olacak şimdi dedim. Acemi takım gelir gelir kaçırır, bizim kaşarlanmış bir kere gider golü atar eve döner. Tekrarlanmadı bu klişe senaryom. Emenike'nin harika golü ile başladılar ikinci yarıya sonra "Bulgar Tarkan'ı" Angelov ile devam ettiler. Manisaspor 90. dakikada attığı şans golünün tek güzelliği ise özlediğimiz takım halinde topu alıp santraya koşma tribiydi. İlk haftadan küme düşme adayım ise Manisaspor, belirtmeden geçmeyeyim.

       
Fenerbahçe 4 : 0 Medical Park Antalyaspor 
Goller: Dk. 8 ve 13 Semih, Dk. 24 Alex, Dk. 28 Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

Ligde farklı kazanılan maçlar nedense ölçü olmuyor ilerleyen haftalar için. Hem okuyup hem de izliyorsunuzdur bolca bu geyikleri. Asıl sınavı F.Bahçe PAOK ve Trabzonspor deplasmanlarında verecekmiş. Neydi şimdi hafrasonu oynanan maç sözlü mü quiz mi. Allah aşkına formunun zirvesinde olsa F.Bahçe yine de kaybedemez mi bu iki deplasmanı? Neyse geçelim...

Bursaspor 1 : 0 Konyaspor
Gol: Dk.41 Sercan (Bursaspor)

Bu ülkenin en beğenilen teknik direktörü kuşkusuz Ertuğrul Sağlam. Buna karşın benim en çok eleştirdiğim de. İçinde bulunduğu şartlarda gerçekten iyi iş çıkartıyor, kâbul. Fakat daha fazlasını verebilir Türk futboluna. Sinirleniyorum sadece. Kenardan devamlı bağırıp, el kol hareketleri ile hakeme yükleniyor, sonrasında benzerini yapan Volkan Şen'i kolundan tutup silkeliyor. Ufaktan tarafımı belli ettiğim Ertuğrul Sağlam konusunda Insua takıma girince kimi yanına çekeceğini görüp, uzun bir yazı yazmak için beklemeye geçiyorum. Konyaspor mu? Ziya Doğan'ın takımı göbekten ayağa paslarla arada sırada iyi çıkışlar yaptı. Yeterli olmadı ama ışık verdiler ligde kalma adına bana.



İstanbul BŞB   0 : 2 Kayserispor 
Goller: Dk. 66 Cangele, Dk. 82 Santana (Kayserispor)

Ligin açılışını beş büyük takımdan biri ile yapamadığına üzülen tek antrenör Abdullah Avcı olabilir. Eğer rakip şampiyonluk peşindekilerden biri olsa maçın başında İbrahim Akın yakaladığı pozisyondan gol çıkartırdı büyük olasılıkla. Tolunay Kafkas ile savunma yapmayı iyice öğrenen(!) Kayserispor Şota ile hücumunu da geliştirmiş gibi. Moritz, Cangele, Troisi, Santana ile korku salan bir takım olmuşlar. Bir önemli değişim de kulübede yüzü gülen biri var artık. Santana'nın ikinci gölü sonrası Şota'yı izleyen herkes Süleyman Hurma'ya rağmen sevecektir Kayserispor'u, bundan eminim.

0 yorum

Yorum Gönder