TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Roger Gibi Gülebilirsin

Cengiz Bahadır Özdemir 16 Ağustos 2010

Avustralya Açık'ta Roger Federer'e yenildikten sonra ''Roger gibi ağlayabilirim ama ne yazık ki onun gibi oynayamam'' şeklinde açıklamada bulunmuştu. Oysa Murray'in ne kadar yetenekli olduğunu herkes biliyordu. Federer gibi oynayabilmesi çok sürpriz olmazdı. O maçtan sonra Federer'le olan ilk karşılaşması olacaktı Rogers Cup mücadelesi. Yine finalde kapışacaklardı.

Finale gelene kadar Murray pek çok iddialı ismi yenmişti. Çeyrek finalde Nalbandian'ı, yarı finalde ise Nadal'ı yenerek finale kalmayı başarmıştı. Federer ise çeyrek finalde Berdych'i, yarı finalde de Djokovic'i yenerek finale gelmişti. Yani ikisi de burada olmayı fazlasıyla hak ediyordu. Maçı izlemeye başladığımda Murray önde olan taraftı. İlk sette 5-5'lik beraberlik varken Murray eline iki kez geçen servis kırma şansını kaybetti. Nadal'ın çizgi gerisindeki oyunu çok iyi olsa da Murray kadar servis sayılarında başarılı değildi. Öxellikle ikinci servis sayılarında üstünlük kuran Murray, rakibini ilk sette 7-5 yendi. İkinci sette Federer 2-1 öndeyken yağmur devreye girdi. Ara verilen maçtan sonra Murray servis kırmayı başardı. Ancak hemen arkasından Federer de servis kırınca sette 3-3'lük eşitlik oldu. Bu sette Federer'in file önüne attığı kesme toplar dikkat çekti. Murray bunları karşılamakta çok zorlandı. Çoğunu da dışarı atmak zorunda kaldı.

Maçın kırılma anı ise setin 5-5 gittiği andı. Federer üç kez file önüne çıkıp sayı almak istedi ancak bunlardan ilk ikisinde başarı sağlayamayınca Murray havaya girdi. Murray seti kırdıktan sonra kullandığı üst üste iki serviste ace atmayı başardı. 219 ve 225 km'lik acelerle seti 7-5 kazanan Murray maçı da 2-0 almış oldu. Murray'in acelerdeki 6-2'lik üstünlüğü ve ilk servis sayılarında %90-%74'lük farkı maçın kırılma anlarında önem kazanan detaylar olarak karşımıza çıkıyor. Federer'in, kaybettiği ilk setlerden sonra oyuna tekrar konsantre olması zor oluyordu. Bugün de bir kez daha bu zorluğu gördük. Avustralya Açık kadar önemli olmasa da bir Masters finalinde Federer'i yenmek, Murray için önemli olsa gerek. Üstelik ''defending champion'' sıfatıyla kazanmış olması ve üst üste ikinci şampiyonluğa ulaşması kendisi için büyük başarı. Britanyalı, US Open için güzel sinyaller veriyor.

1 Yorum

  1. 2008'de olduğu gibi yine finali görme olasılığı yüksek. 2 Andy finalde karşılaşsa güzel olur sanki. Gerçi Roddick dengesizine güven de olmaz.

     

Yorum Gönder