TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Kabzımal'dan Dişçi'ye

Anıl Can Yıldırım 18 Ağustos 2010 ,


Herşey yayıncı kuruluşun, naklen yayın ihalesini 321 milyon dolar gibi uçuk bir fiyatla kazanmasıyla başladı. Yapılan bütün yatırımlar, değişimi ve yenilikleri de yanında getirir. Bugün Türkiye'deki evlerin büyük çoğunluğuda Digiturk kutusu mevcutsa, bunun nedeni geçmişte CINE5 ve Teleon'da da olduğu gibi naklen futbol ligi yayınıdır. Elindeki kozu kaptırmak istemeyen ve evlerdeki dekoder sayısının yavaş yavaş azalmasını yeni açtığı film ve dizi kanallarıyla engelleyemeyeceğini bilen Digiturk de sınırlarını zorlayıp ihaleyi kazandı. Buraya kadarki hikaye bildiğimiz yakın geçmiş. Peki nedir yukarda bahsettiğmiz yenilik ve değişim. İlk olarak bu devrim yine önce kendi evladını yedi ve Erman Toroğlu ile yollar ayrıldı. Nedeniyle ilgili yapılan spekülasyonlar ilgi alanımda değil. Maç sonrası programı ile ilgili nasıl bir gelişme olacak diye düşünürken geçen sezonu stüdyoda Sabri Sarıoğlu ile bitiren Lig Tv, bünyeme korku salmadı desem yalan olur. Yeni sezona, Şansal Büyüka ve BJK macerası öncesi yorumculuk da yapan Mustafa Denizli ile girip, klişelere devam izlenimini verse de son bombasıyla kafalarda merak uyandırmayı başardı. Bildiğimiz Markus Merk, her pazartesi, stüdyoda oturup Türkiye Ligi maçlarını yorumlayacak bundan böyle.

Markus Merk kimdir konusu da boşuna vaktinizi çalmasın, wikipedia elinizin altında. Fakat esas konu Digiturk'un bu yeniliğinin getirebilecekleri. Futbol yorumculuğunu alışılagelmiş bayağılığından kurtarabilecek bir hamle olabilir mi bu? Sonuçta Marcus Merk doğuştan Kartal, diyen de çıkar mı? Ya da arar mıyız acaba program esnasında verilen sucuklu yumurta tariflerini? Erman Toroğlu'nun jargonuyla ekrandan uzaklaştırdığı kadın ve çocukları, kulağa mütemadiyen bir küfür gibi gelen Almanca ile çekebilecekler mi ekran başına? Erman Toroğlu'na veya Ahmet Çakar'a oynattırdıkları tiyatroyu oynamasını isteyebilecekler mi Merk'ten?

Biliyorum arada saçma sorular da var, ama benim aklıma bunlar geldi ilk etapta. Zamanla cevap bulacak hepsi, iyi veya kötü. Verdiği röportaja göre sadece pozisyonları değerlendirmekle de kalmayacak ve sahada oynanan futbola da yorum getirecek Herr Merk. Peki ya o derse "Alex koşmuyor" diye, o zaman onu da bizdenleştirmeyecek miyiz? 3 kere dünyanın en iyi hakemi seçilmiş Markus Merk, Merthan Mert olmasın yakın gelecekte? NTVSpor'a bu gelişme sonucu tarafsızlığı uzun süredir tarafının aldığı skorlara göre in çık yapan Rıdvan Dilmen, frikik atmayanı adam saymayan Sergen Yalçın, ve kişisel olarak mute tuşumu aşındıran Mustafa Doğan yetecek mi? Bir bomba da onlar patlatıp Collina'yı da onlar çıkarır mı dersiniz.

Aldığı ücret olarak Erman Toroğlu'nun çok altına tatmin olduğu aşikar olan Markus Merk'in yorumlarını ve ülke futbol yorumculuğu içinde kaydedeceği, muhtemel negatif değişimi, bir ilk olduğundan dolayı şiddetle merak ediyorum. Kısa vadeli de olsa izleyiciyi 90'lardaki gibi, maç sonrası kanal değiştirmemeye sevk edebilecek bu transferin göstereceği performansı takip edelim diyorum.

0 yorum

Yorum Gönder