TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Yağmur Böyle İstedi

Cengiz Bahadır Özdemir 16 Ağustos 2010

Bir gecede iki önemli tenis finalini izlemek hem eğlenceli hem de zordu. Üstelik yağmurdan dolayı iki maçın da saatlerinin çakışması epey can sıkmıştı. Federer-Murray finali beklediğimden daha çekişmesiz geçse de Cincinati'deki final adeta tarihe geçecek nitelikteydi. Clijsters-Sharapova maçı, son yıllarda izlediğim en iyi final müsabakalarından biriydi.

Maça Clijsters'in çift hataları damga vurdu. İlk sette yedi çift hata yapan Belçikalı raket oyuna bir türlü ısınamamıştı. Servislerde kötü olan Clijsters, rakibinin karşılamalarına da engel olamıyordu. Karşılama sayıları çok iyi olan Sharapova, ikinci servis sayılarında da belirgin bir üstünlük sağlamıştı (%54-%31). Güçlü servisler kullanan Sharapova ilk seti 6-2 alırken, üç ace atarak rakibine gözdağı veriyordu.İkinci sette dikkat çeken şey; ilk servis sayılarında Sharapova'nın, ikinci servis sayılarında ise Clijsters'in daha iyi oluşuydu. Sharapova'nın güçlü servislerine karşı koyamayan Clijsters maçta geriye düşmeye başlamıştı. File önünde de hakimiyet kuran Sharapova maçı kazanmaya epey yakındı. Servis kırdıktan sonra 4-3 öne geçen Sharapova o kadar moralliydi ki, çok zor olan bir aşırtma vuruşu inanılmaz bir şekilde karşılayıp sayı kazanmıştı. O oyunu da 5-3 kazanan Sharapova'yı durdurmak için ilahi bir şeyler gerekiyordu.
O ilahi şeyler de devreye girmişti. Yağmur, Toronto'dan sonra Cincinati'yi de vurmuştu. Maça yaklaşık 1 saat ara verilirken, Rus tenisçi tam üç kez maçı kazanma şansını elinden kaçırmıştı. Yağmur dindikten ve saha kurutulduktan sonra maç yeniden başladı. Ancak Clijsters çok daha hırslıydı. Önce yarım kalan oyunu aldı. Ardından Sharapova'nın ölümcül vuruşlarına harika bir savunma yaptı ve servis kırarak maçı 5-5'e getirdi. Set tie-breake kadar gitti. Tie-breake kötü başlayan Clijsters maçtan kopmadı. Sharapova'nın yorgunluğundan da yararlandı ve seti 7-6 aldı. Maç 1-1'e gelmişti ve herkes şaşkınlık içindeydi.
Üçüncü set her şeyi belirleyecekti. Sharapova iyi başladıysa da devamını getiremedi. Clijsters'in savunması devam ediyordu. Sharapova yaptığı çift hatalar yüzünden moralini de bozmaya başlamıştı. Bunun üzerine basit hatalar da eklenince Clijsters ilk servis kırma şansını başarıyla kullanıyordu. Bundan sonra Sharapova'nın sol ayak bileğinde problem çıktı. Geri döndüğünde ise bir de bu problemle başa çıkmak zorundaydı. Maçın başlarındaki mükemmel servisleri, zaman ilerledikçe yerini çift hatalara bıraktı. İlk servislerin oyuna giriş oranında müthiş bir düşüş ortaya çıkmıştı (%75'ten %52'ye). İkinci kez servis kıran Clijsters, seti 6-2 kazanmasını bildi. Böylece geriye düştüğü maçtan galibiyetle ayrılarak bu seneki üçüncü şampiyonluğunu kazandı. Maçı ace atmadan bitiren Clijsters ilginç bir istatistiğe imza atmış oldu. Sharapova ise sekiz ace atmayı başarmıştı. Ancak servis sayılarındaki düşüş ona pahalıya mal oldu. Finale daha kolay gelen ve diri olan Belçikalı maçı kazanmayı bildi.

1 Yorum

  1. En son tie-break'te 3-0 geriden 5-3 öne geçtiğini hatırlıyorum Sharapova'nın. Sonra uyuyakalmışım, malum yağmur arası ve rehavet :)
    Sharapova ilk sette domine etti oyunu, o eski alamet-i farikalarından derin ve bitirici winnerları gördük. Ama işte en büyük rakibi yine kendisi.2. seti yitirince demek ki o kronik moral bozukluğu devreye girmiş. Yine de sakatlık sonrası son dönemde ilk 10'dan epey raketi devirmeyi başardı.

     

Yorum Gönder