TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG


Türk asıllı Alman Mesut Özil alman basınına göre 20 milyon euro, İngiliz ve Fransız basınına göre 15 milyon euro'ya Real Madrid'e transfer oldu. 21 yaşında, dünya kupası'nda rüşdünü ispatlamış, modern futbolun en önemli mevkisinde oynayan bir futbolcuyu 15-20 milyon euro gibi bir parayla kadroya katmak Real Madrid'den beklenmeyecek bir başarı aslında; ama Mourinho'nun gelişiyle birlikte (veya para suyunu çekti) daha akıllı transferler yapan R.Madrid zaten Khedira hamlesiyle değişen transfer politikasının sinyallerini vermişti. 

Şimdi mesele şu: "Mourinho Khedira'dan Cambiasso, Mesut'tan Sneijder yaratabilir mi?" Her iki oyuncu da bu kapasiteye sahip gözüküyor. Mesut, İspanya'dan daha sert geçen bir ligde 16 asist yapmayı başarabilmiş, fiziki açıdan da kuvvetli biri. Sneijder'in Inter'de kendisini bulmasının sebebi bence Mourinho idi. Aynı Mourinho Mesut'un sınıf atlaması için en uygun teknik direktör. Mesut zaten kötü olmayan defansif özelliklerini ve çift yönlülüğünü Mourinho ile birkaç adım ileri taşıyacaktır. Gerçi göz ardı edilmemesi gereken bir Kaka gerçeği var, duygusallığımdan mıdır nedir bilmem ama ben Mourinho'nun Mesut'a ilk 11'de yer vereceğini düşünüyorum. Dünya Kupası'ndaki Mesut-Müller uyumunu Mesut-Kaka'da tüm yıl boyunca izleyebiliriz. Mesela ileri altılı Khedira(Lass)-Xabi Alonso-Mesut-Kaka-Ronaldo-Higuain olabilir. Bu yüzden Real Madrid; Milan (Milan'da oynar da R.Madrid'de oynamak varken niye bu Milan'da oynasın) ve Barcelona'ya göre (Xavi-Iniesta ikilisinin bozulma ihtimali olmaması) daha doğru bir tercihti Mesut için.

Konu Mesut olunca, Türk halkında ortaya çıkan hassasiyet konusunda da birkaç şey söylemek istiyorum. Ben bir Türk olarak, Mesut'un R.Madrid'e transfer olmasından gurur duyuyorum. Evet her seferinde içim cız ediyor "ah Mesut bizim milli takımda oynasaydı, hele Hiddink'in elinde neler yapardı acaba?" diye ama artık yapacak bir şey olmadığından bize düşen onunla gurur duymak. Bağış Erten'in bu konuda söyledikleriyle yazımı bitireyim. Mesut'la gurur duymaya en çok hakkı olan Almanya'daki Türkler, daha sonra Almanlar, daha sonra biziz.

1 Yorum

  1. Mesut'un sözleşmesinin son senesi o yüzden verilen para o kadar astronomik degil. 2-3 senelik bir sözlesmesi olsa bu parayı katlardı Real almak icin.

     

Yorum Gönder