TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Rijkaard'ı Anlamak

Atilla Nesipoğlu 15 Ağustos 2010


Geçen sezondan bu yana Rijkaard'ı eleştirenlerden biriyim. Türkiye liginin üzerinde kaliteye sahip olan G.Saray'ı şampiyon yapamaması hala eksisidir benim gözümde Hollandalı'nın. Geçmişi bırakıp, bugünkü 90 dakikaya dönersek düştüğü çaresiz durumu anlayabiliyorum. O gün eleştirmeyip bugün konuşanları ise garipsiyorum. Baros'un yokluğunu geçtim, Serdar Özkan ve Sabri'nin eksikliklerini kapatamayacak bir kadroya sahip artık kendisi.

G.Saray'ın sahaya çıkan onbiri mevcutların içinde yapılmış en iyi tercihlerdi. Bir tek maça Mehmet Batdal ile başlanabilir miydi sorusu var akıllarda. Oyunun gidişatına göre bir hamle yapabilmek için onu yanında oturtmuş olabilir. Geçen yılki takımdan nasıl buralara gelindiği ise üzerine düşünülmesi, konuşulması ve bir an önce çözülmesi gereken sorun. Herkes sahaya çıkan takıma bakıyor, asıl problem kulübede oturanlar. Şampiyon olmak için 11 oyuncu yeterli olmuyor özellikle de Türkiye'de. Sarı-Kırmızılıların yedeklerine bir göz gezdirelim. Ufuk Ceylan, Gökhan Zan, Mahmet Batdal, Milan Baros, Barış Özbek, Serkan Kurtuluş, Musa Çağıran. Sakatlıktan kenarda olan Baros dışında maç kazandıracak kimse yok.


Yedekleri bu kadar vasat olan bir takımında ilk 11'i fazla fark yaratamıyor tabii. Dörtlü savunmanın iki bekinin hücuma desteği yok. Orta sahada ileriye giden tek adam Mustafa Sarp ki bazen keşke gitmese dedirtiyor golü atmasına rağmen. Hücumun bütün yükü ise Kewell ile Arda'nın sırtına bırakılmış. Yeni Arda denilen Emre Çolak sudan çıkmış balık gibi ortalarda dolanıyor. Takımın en tecrübelisi Ayhan Akman ise (maçın topla en çok buluşan oyuncusu) devamlı geriye ve yana pas yapıyor, risk almıyor.

Bu kadroyu kime verseniz ortaya bundan iyisi çıkmaz. Eğer amaç şampiyonluk değilse tabii ki. Kazanmak zorundaysanız bu kadar defansif oyuncuya mecbur suretle hücum oynatmanız gerekli. G.Saray yönetimi bize lig beşinciliği yeter diye bir karar almış ise bilemem. Böyle bir karar aldılarsa önce Rijkaard'a sonra kamuoyuna bildirsinler biz de o gözle yorumlayalım G.Saray'ı. Baros ve Elano takıma geri döndüğünde hala orta sahaya transfer yapmazsa yönetim değişen bir şey olmaz. Anca savunması ve hücumu birbirinden kopuk iki takım izleyebiliriz.

Son olarak Adnan Polat, doğru yaptığı tek iş olan Türk Telekom Arena'ya bu kadro ile taşıyacaksa takımı hiç uğraşmasın bir sezon daha Ali Sami Yen'de kalsınlar. En azından 55 bin kişi yerine 22 bin kişinin istifa tezahüratlarına maruz kalır.

0 yorum

Yorum Gönder