TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Abdi İpekçi Yeşil Beyaz

Atilla Nesipoğlu 30 Ağustos 2010 ,


Hırvatistan adeta deplasmanda oynadığı maça iyi başlayan taraf oldu. İlk basketi bulan her ne kadar Slovenya olsa da Tomas'ın faul atışlarından birini sayıya cevirmesi ile 2-3 önce geçen Hırvatlar ilk periyodun sonuna kadar bu üstünlüklerini devam ettirdiler. Karşılıklı basketlerin ardından 1. çeyreğin skoru 16-18 Hırvatistan lehine oldu.

İkinci periyotta Hırvatistan'ın istediği tempoda oynandı. Sert savunma ile Slovenleri içeriye sokmadılar ve dışarıdan hücum etmeye zorladılar. Slovenya bu bölümde %50 gibi yüksek bir üçlük oranı yakalasa da içeriden sayı üretemeyince, Hırvatistan farkı 7'ye kadar çıkardı. Devrenin sonuna doğru Lakovic'le farkı ikiye kadar indirmeyi başarsa da Slovenya, ilk yarının en etkili oyuncusu Tomas'ın son soniye üçlüğüne engel olamayınca soyunma odasına 5 sayı geride gittiler.


Slovenya maça olduğu gibi 3. periyoda da basketle başladı. Lakovic, Nachbar ve Vidmar'la üst üste sayılar buldular. Hırvatistan bu sayılara Tomic ile içeriden Udrich'le dışarıdan cevap verse de Slovenya adına Dragic'de devreye girince geriye düşmekten kurtulamadılar. Maç başından bu yana 2-0'dan sonra 55-52 ilk kez öne geçen Slovenya çeyrek sonuna kadar bir daha arkasına bakmadı ve 5 sayı geride girdiği 3. periyodu 65-59'la 6 sayı önde girmeyi başardı.

Son çeyreğe de Nachbar'ın basketi ile başlayarak farkı 8 sayıya çıkarttı farkı Slovenya. Hırvatistan açılan farkı mancınıklarını sahaya sürerek kapatmak istedi ve bunda da başarıya ulaştı. Popovich'in iki üçlüğüne Ukich'de bir üçlükle destek olunca 2.11 dakikada 9 sayılık bir seri ile öne geçtiler. Bu atağa kenardan gelen Zupan ve Samo Udrih'in basketleri ile karşılayıp tekrar öne geçmeyi başardı Slovenya. Hakemlerin sertliğe maçın başındakinin aksine izin vermemesi ile faul problemine giren uzunları neticesinde ribaund alamayan Hırvatistan iyice zorlanmaya başladı.


Seyircisinin desteğini desteği ile yakaladığı ritmi skora yansıtmayı başaran Slovenler üst üste üçlüklerle farkı 9 sayıya kadar yükseltti. Hırvatistan bu üçlük yağmuruna Popovich ve Ukic'le direnmeye çalıştı. Maçın bitimine 3:16 kala farkı 4'e kadar indirseler de gerisini getiremediler. Adeta sahanın üstüne çöken Sloven taraftarların yaktığı ateşle alev alan Slovenya takımında topu eline alan her oyunca çemberi bulmayı başardı. Maçın sonunda da faullerde hata yapmadılar ve karşılaşmayı Zupan'ın smacı bitirip, 91-84 kazandılar.

Maç sonunda rakamlara göz gezdirdiğimizde maçın en skorer 3 oyuncusunun da Hırvat olduğunu görüyoruz. Udrich 20 sayıyla oynarken onu 17'şer sayıyla Tomas ve Popovich takip etti. Slovenya ise skor dağılımını daha iyi yaptı. Slokar ve Udrich 15'şer sayıyla oynarken Dragich 14, Nachbar 11 sayıyla onlara eşlik ettiler. Kenardan gelen Begirovich 4, Udrih, 9, Zupan 8 ve Vidmar'ın 9 sayısı ise Slovenya'nın maçı kazanması adına X faktör oldu. Ribaundlarda rakibine 35'e 29 üstünlük sağlamları da cabası.

En dikkat çekici istatistik ise şut yüzdelerindeydi. Slovenya maçı iki sayılık atışlarda %59, üç sayılık atışlarda %50 ile bitirirken, Hırvatistan'da benzer şekilde %50 ikilik ve %55'le üçlük kullandı. Yüzdeli hücum eden iki ekipde faul çizgisine geldiklerinde döküldüler. Slovenya %64, Hırvatistan %58'de kaldı.


Maçın Oyuncusu: Goran Dragic

Maçın başından son anına kadar Sloven takımının iplerini elinde tuttu. Hem savunmada hem de hücumda katkı verirken, ribaundlara girmekten geri kalmadı. Sahada kaldığı 35 dakikada 2/3 üçlük 3/7 ikilikle bulduğu 14 sayısının yanına 4 ribaund 4 asist ekledi.

0 yorum

Yorum Gönder