TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Yağmur Adam Hamilton

Cengiz Bahadır Özdemir 30 Ağustos 2010 ,

Formula 1'in 13. yarışı olan Belçika GP'yi, McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. Yağmur altında geçen yarışın ikincisi ise pole pozisyonunda yarışa başlayan Mark Webber olurken, Renault pilotu Robert Kubica üçüncü oldu. Ferrari'den Massa dördüncü, Force-India'dan Sutil beşinci, Mercedes pilotları Rosberg-Schumi ise altıncı ve yedinci sırada yer aldılar. Vettel ve Alonso ise yarışı tamamlayamayan isimler oldular.
Yarış inanılmaz bir şekilde başladı. Webber, hatalı bir kalkış sonrası ilk sıradaki yerini kaybetti ve altıncı sıraya kadar geriledi. Hamilton ve Kubica kendini öne atan sürücüler oldular. Henüz ikinci turda güvenlik aracı piste girmek zorunda kaldı. Bunun sebebi ise, yarışa damga vuran, Bus-Stop şikanında Barrichello'nun Alonso'ya çarpmasıydı. Öndeki altı pilottan -Button hariç- herkes o şikanı düz geçip yarışa devam ederken, Barrichello hızını alamadı ve öndeki Alonso'ya çarptı. Kazadan sonra Alonso pite girip yarışa devam etti. Ancak 300. yarışına çıkan Barrichello piste veda etti.
Hamilton arayı tur başına açmaya devam ederken, arka tarafta büyük çekişme vardı. 17. turda, Button'ı geçmek için hamle yapmak isteyen Vettel aracın kontrolünü kaybetti ve Button'a yandan girmek durumunda kaldı. Bu kazadan sonra Vettel pite girip yarışa devam ederken, Button çok önemli puanları burada bırakarak yarışdışı kaldı. Kazanın yeri, Bus-Stop girişiydi. Kazayı inceleyen hakemler, Vettel'e pitten geçme cezası verdi. Ancak Vettel'in yarışa dönmesi bir işe yaramadı. Yarış boyunca Alonso ile müthiş bir çekişme içinde olan Liuzzi, bu sefer de Vettel'le kıyasıya bir rekabete girdi. Bu rekabet sırasında Vettel'in sol arka tekerleğine çarpan Liuzzi, rakibinin bir kez daha pite girmesine ve puan alma umutlarını kaybetmesine sebep oldu.
Yağmurun şiddetlendiği 34. turda yarışın kaderi bir kez daha değişti. Hamilton lider olarak götürdüğü yarışta pistten çıktı. Kum havuzunun genişliğinden yararlandı ve bariyerlere çarpmadan arabasını kontrol edebildi. Ancak Alonso o kadar şanslı değildi. 38. turda Alonso aracının kontrolünü kaybetti ve spin atıp bariyerlere çarptı. Yarış dışı kalan İspanyol pilot, şampiyonluğu da büyük ihtimalle kaybetmiş oldu. Bu sırada yağmur lastikleri için pite giren pilotlardan Webber, Kubica'yı pitte geçip ikinci oldu. Alonso'nun kazasından sonra piste giren güvenlik aracı, yarışı kontrol altına aldı. Güvenlik aracı çıktıktan sonra pilotlar fazla riske girmedi ve Hamilton zaferini ilan etti.
Hamilton sıralamada birinci sıraya yükselirken, Webber ikinci sıraya geriledi. Vettel-Button-Alonso puansız ayrılan isimler oldular. Böylece şampiyonadaki şanslarını zora soktular. Sutil ise sıralamada Schumi'yi geçerek dokuzuncu sıraya yükseldi. Takımlar sıralamasında ise Red Bull, McLaren'in bir puan önünde. Bir sonraki yarış Monza'da. Bakalım Red Bull-McLaren savaşı, bir başka tarihi pistte nasıl cereyan edecek?

0 yorum

Yorum Gönder