TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Şampiyona Öncesi Almanya

Cengiz Bahadır Özdemir 29 Ağustos 2010 , ,


Dirk Nowitzki önderliğinde ilerleyen Almanya, 2006 Dünya Şampiyonası’ndaki sekizincilikten sonra 2007’deki Avrupa Şampiyonası’ndaki beşincilik ile büyük başarılara imza atmışlardı. 2008 Olimpiyatları’nda başlayan düşüş ise kimsenin gözünden kaçmamıştı. 2009’daki Avrupa Şampiyonası ise Almanya için bambaşka bir deneyimdi. Nowitzki’siz Almanya’nın ne yapacağı merakla bekleniyordu. Fransa ve Letonya’ya yenilmesine rağmen ilk gruptan çıkan Almanya, ikinci tur grubunda Makedonya da dahil olmak üzere tüm takımlara yenilerek turnuvaya veda ediyorlardı. Nowitzki’siz Almanya, ilk şaşkınlığını böylece yaşamış oldu.
2010 Dünya Şampiyonası’na katılmayacağını açıklayan Nowitzki’nin kararından sonra Almanya’nın ne yapacağı bir kez daha merakla bekleniyor. Onsuz bir turnuva geçirdiler. Artık Nowitzki’siz bir takım yaratmaları gerekiyor. Koç Bauermann da bunun farkında. Yeni oyuncularla, Nowitzki’li takımın alternatif oyuncuları arasındaki kimyayı tutturmaya çalışacak Almanya. Eğer bu başarılı olursa, bundan sonraki turnuvalar da Nowitzki stresi yaşamak zorunda kalmayacaklar.

BURAYA NASIL GELDİLER
Almanya şampiyonaya, wild-card alarak katılma hakkı elde etti.

HEDEF
Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Angola ve Ürdün gibi takımların arasından ikinci tura kalmak amacındalar. Ürdün ve Angola’yı gözlerine kestirmiş olabilirler. Avustralya ile üçüncülük mücadelesi vereceklerdir. Hedef ilk dört. Ama üçüncü olmakla dördüncü olmak arasında büyük fark var. ABD ile ikinci turda eşleşmemek için üç takımı yenmek isteyeceklerdir. Arjantin ve Sırbistan maçlarından çıkaracakları bir galibiyet ise sürpriz olmakla birlikte, gruptaki yerleri açısından önem arz edecek. Ama iki maçı da kaybederlerse takımda sıkıntılar baş gösterebilir.

ANTRENÖR
Dirk Bauermann, gençlere önem veren bir isim. Şu anda Almanya’nın ihtiyacı olan şey de bu. Almanya’nın lideri yok. Bauermann, takımın tek lideri konumunda. Oyuncuların çoğunu yakından tanıyor. Oyun felsefesi olarak, bu genç isimlere aşılayacağı çok şey var. İlk olarak sert oynamayı öğreteceğini ve oyuncuların mücadele gücünü arttırmaya çalışacağını söylemişti. Hedeflerini ilk dört olarak belirlemiş durumda. Eğer oyuncuları, koçlarının kafasındakileri uygularsa bu turnuvada iyi bir Almanya izleyebiliriz.

KISA KISA KADRO
Lucca Steiger
Takımın yedek guardı konumunda. 1988 doğumlu. Kenardan katkı yapması beklenecek isimlerden. İyi bir şutör olmasına karşın devamlılığı olmayan bir isim. Eğer aldığı süreleri iyi değerlendirirse, buradan önemli bir tecrübe kazanarak ayrılmış olur.

Heiko Schaffartzik
6. Adam’da bahsettik. Heiko iyi bir şutör ve kenardan gelip katkı sağlaması beklenen isimlerden. Sert savunma yapmayı seviyor. Bu da koçun gözünde önemli bir özellik. Kendi şutunu yaratma açısından da sıkıntı çekmiyor. Almanya’nın parlaması beklenen isimlerinden olacak.

Per Gunther
İlk kez böyle büyük bir turnuvada yer alacak. 1988 doğumlu oyunculardan. Takımın üçüncü guardı konumunda. İyi bir şutör veya çok iyi bir oyun kurucu değil. Ama Almanya’nın alternatiflere ihtiyacı var. Yeteneklerini sergilemek için iyi bir yer. Koçtan süre aldığı takdirde takımı adına olumlu işler yapabilir.

Tim Ohlbrecht
Takımın pivotu. Genç ve yetenekli bir uzun. Tek sorun, henüz beklenen patlamayı yapamamış olması. 2009 Avrupa Şampiyonası’ndaki hayakırıklıklarından biriydi. Bu defa daha iyi bir performans sergilemesi bekleniyor. Savunmadaki blok tehdidini de katarsak, Tim Almanya için çok önemli bir savunmacı olacaktır.

Christopher McNaughton
Takımın yedek uzunu. Tim’in faul problemi çekmesi durumunda oyuna girmesi muhtemel oyunculardan. Aslında geç keşfedilmiş bir isim. Çok iyi bir sezon geçirdi ve ödülünü de aldı. İlk kez büyük bir turnuvada oynayacak. Kaman ve Nowitzki’nin olmadığı bir ortamda her uzun gibi onun da süre alma şansı yüksek.

Steffen Hamann
Koçun en güvendiği isim desek yanılmış olmayız. Oyun kurabiliyor, şut atabiliyor, savunması iyi. Her özellik var. Takımın tecrübeli isimlerinden. Gerektiği zamanlarda sahne alarak takımının kazanması için çabalayacaktır.

Demond Greene
Kendisinden ‘’Bu Adama Dikkat’’ bölümünde bahsettik. Takımın sayı yükünü çekecek oyunculardan. Eğer çabukluk problemini de çözerse takımın yıldızlarından biri olacaktır.

Tibor Pleiss
Genç ve yetenekli bir pivot. Çok iyi bir sezon geçirdi. 2.14 metre boyundaki oyuncunun atışları beklenmeyecek kadar iyi. Rahat bir oyun tarzı var. Ribaundlarda öne çıkacak isimlerden. Daha önceden büyük bir turnuvada oynamamış olması tek eksik yanı.

Elias Harris
Takımın NCAA’de oynayan oyuncusu. Atletik bir yapıya sahip. Savunma özellikleri ile dikkat çekiyor. Üç numarada oynayan oyuncu, top çalma ve ribaund alma konusunda oldukça yetenekli. Ancak hücumda bu yeteneklerini fazla ön plana çıkartamıyor. Koçun vazgeçemeyeceği oyunculardan olacaktır.

Philipp Schwethelm
1989 doğumlu guard. Kenardan gelip katkı yapması bekleniyor. Fazla dikkat çekmemiş olsa da iyi bir şutör. Şans verildiğinde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaktır.

Robin Benzing
1989 doğumlu olup da 2009 Şampiyonası tecrübesi olan tek isim. İyi bir sezon geçirdi ve bu sene de takıma girmeyi başardı. Dört numarada oynayan basketbolcu, ribaund konusunda takımın diğer uzunlarına yardım edecektir.

Jan-Hendrik Jagla
Nowitzki’li takımın da bir parçası olan önemli bir isim. Takımın en tecrübeli isimlerinden. 2009’daki şampiyonada şutları kötüydü. Eğer şutlarını bu turnuvada düzeltirse çok tehlikeli bir isim olacaktır. Aynı zamanda hücum ribaundlarında da ne kadar etkili olduğu biliniyor.

6. ADAM
Heiko Schaffartzik, bu turnuvada Almanya adına kenardan gelip en büyük katkıyı yapacak oyunculardan. Takımın yedek guardı durumunda olan Heiko, 2009 Avrupa Şampiyonası’nda 24 dakika süre aldı ve 12,7 sayı 2 ribaund 3,8 asist ortalamaları ile oynadı. Kötü geçen turnuvanın en iyi adamıydı. Oyun kurucu olmasına rağmen iyi bir şutör. Üç sayı gerisinde kesinlikle boş bırakmaya gelmeyecek bir oyuncu. Geçtiğimiz sezonu çok iyi geçirmemiş olması en büyük eksikliği olacak.

BU ADAMA DİKKAT
Nowitzki’siz Almanya’da dikkat edilecek ilk isim elbette Demond Greene olacak. Çok atletik veya fizik olarak rakiplerinden çok üstün bir oyuncu değil. Ancak inanılmaz bir sayı tehdidi olacaktır. Takımın tecrübeli isimlerinden. Takımın, liderlik konusunda sıkıntı yaşamamasını sağlayacaktır. Polonya’daki turnuvada kendini çok gösterememiş olsa da bu turnuvada patlama yapacaktır.

BU TAKIM NEYİ İYİ YAPAR – NEYİ YAPAMAZ
Takım çok genç. Buradan hareketle, savunmada çok aktif ve ısırgan olabileceğini söyleyebiliriz. Oyuncular kendilerini göstermek isteyeceklerdir. Takımın ego sıkıntısı olacağını sanmıyorum. Zaten oyuncuların çoğu birbirlerini alt takımlardan beri tanıyorlar.

Ancak bu takımın gençliği başına iş açabilir. Bazı maçların stresini kaldıramayabilirler. Sinirlerine hakim olamadıkları anda yanlış tercihler yapabilirler. Bu durumu koçun kontrol etmesini bekleyeceğiz. Aynı zamanda yeni bir sistem üzerinden gidecek olmaları, bazı maçları kaybetmelerine sebep olabilir.

0 yorum

Yorum Gönder