TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Sessiz Gecenin Sesi; "Okan Alkan"

Serhat Gürcan Gündüz 29 Ağustos 2010 ,



Maçın ilk yarısını uyuyarak geçirdi Fenerbahçe. Manisa kalecisi İlker'in büyük hatasıyla gelen gol Fenerbahçe için maçı erken bitirdi. Fenerbahçe'nin bu haline Manisaspor'da uyunca zaten seyircisiz maç oldukça sıkıcı hale geldi. Bu yarıda tek güzel şey 1992 doğumlu genç Okan'ın Gökhan Gönül'ü aratmaması oldu. Uzun zamandır bu yaşında bu kadar özgüvenle oynayan bir oyuncu görmemiştik sahalarımızda.

İkinci yarı başladığında Fenerbahçe uyumaya devam etse de, Manisaspor uyanmıştı. Hakan Kutlu soyunma odasında takımına iyi bir fırça çekmiş olacak ki, henüz 48. dakikada Ferhat'ın ortasında, "uyumaya devam eden" Fenerbahçe savunması arasından yükselen Isaac Manisa'nın golünü attı. Bu golden sonra Fenerbahçe kıpırdadı biraz. Fakat Manisa'nın baskısı 62. dakikaya kadar devam etti. Fenerbahçe Okan'la serbest vuruş kazandı sağ kanatta. Tartışılan Alex'in içeriye kestiği ortaya Lugano yükseldi ve durumu 2-1 yaptı. 7 dakika sonra gecenin yıldızı Okan'ın ortasında Niang harika bıraktı topu köşeye ve durumu 3-1 e getirdi. Dia ve Özer'in oyuna girmesi kanatları aktif hale getirince goller peşi sıra geldi. 3. golden hemen 5 dakika sonra Niang skoru 4-1 yaptı. Fenerbahçe Manisa'nın oyundan düşmesiyle Özer ve Dia ikilisiyle bir pozisyon daha yakaladı ama sonuç gelmedi. Bu pozisyonun devamında önce Mert, sonra Okan topu çizgiden çıkardı, top Nizamettin'e gitti o arkasında ki Simpson'a bıraktı ve skoru Simpson belirledi 4-2.

Fenerbahçe'nin 120 dakikalık PAOK maçından sonra yorgun olacağı tahmin ediliyordu. Maçı ilk golden sonra rölantiye almaya çalıştılar ama Manisa buna müsaade etmedi. Söylenebilecek çok fazla şey yok. Fenerbahçe henüz hazır değil. Sakatlar, yeni transferler yavaş yavaş düzeliyor, takıma uyum sağlıyorlar. Stoch'un yerine giren Dia ilerleyen haftalarda Aykut hocanın değişilmezi olacak gibi duruyor. Niang için söylenebilecek pek fazla şey yok. Uzun süredir ileride top tutan bir forveti olmadı Fenerbahçe'nin. Niang ise topu aldığında ya faul kazanıyor, yada topu yakınındaki arkadaşına oynuyor. Attığı 2 gol tam usta işi. Alex ise bildiğimiz gibiydi. Pek fazla gözükmedi ortalıkta ama 96. gol, 96. asistini yaptı Türkiye kariyerindeki. Caner ise Niang'a attığı pasla herkesi şaşırttı geçen sezon ki Galatasaray performansından sonra. Bilica'nın yerine bir alternatif ise şart. Yine onun yüzünden gol yedi Fenerbahçe. Maçın kırılma noktasından önce Isaac'i kaçırması ise onun bir saatli bomba olduğunun en güzel kanıtı. Fenerbahçe o pozisyonda golü yeseydi skor bu şekilde olmayabilirdi.

Manisa ise kötü futboluna devam ediyor. Hakan Kutlu nasıl yapar bilmiyoruz ama bu takımı bir an önce toparlamalı. Gidişatları pek iç açıcı durmuyor.

Yazıyı Okan ile noktalamak istiyorum. Herkesin Bekir'in 11 başlamasını beklediği bu gecede sürpriz bir şekilde sahaya çıktı. Genç olması, oynadığı bölgenin Fenerbahçe'de tek alternatifsiz bölge olması üzerinde mutlaka çok fazla baskı yaratmıştır. O bu baskıya, Gökhan Gönül'ün gölgesinde oynamasına rağmen muhteşem bir performans gösterdi. Alex twitter'da onun için " Mutluyum çünkü, 6 yıldır ilk defa altyapıdan gelişen bir genç gerçek bir şans bularak kariyerine başladı" dedi. Bu bile onun bu maçtaki performansını açıklamaya yetiyor. Şuanda en mutlu tabi ki Aykut Kocaman. Tek alternatifsiz bölgeye, Okan gibi bir piyango çekti. Daha ne olsun?

0 yorum

Yorum Gönder