TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Hidayet Etkisi

Serhat Gürcan Gündüz 30 Ağustos 2010 ,



Milli takımımızın maçını Kemal arkadaşımız yazacak. O yüzden takım hakkında değilde, Hidayet hakkında bir şeyler söylemek istedim. Sacramento Kings ile başlayan NBA macerası, Suns ile devam edecek önümüzdeki sene. Tam 10 senedir NBA gibi, basketbolun en üst düzey oynandığı yerde Hidayet, yada He-Do. NBA'de ki ilk takımında Shaq-Kobe gibi yıldızlara karşı final serisinde oynadı. Sonra Orlando'nun yükselişinin mimarlarından birisiydi. Kobe'ye final serisinde son saniyelerde yaptığı blok unutulabilir mi?

Toronto döneminde ise hem Kanada basınında, hemde Türk basınında çok fazla eleştirildi. Bu geceki maç onun kariyerinin özeti aslında. Düştüğü yerden kalkmayı hep başardı Hidayet. Bu yüzden oynadığı her takımda son topları o kullandı. O gün ne kadar kötü şut kullanırsa kullansın, elleri titremedi hiç maç sonları. Bugün Rusya maçında takım oyundan koparken çok kritik sayılar attı Hidayet. Bundan sonrada öyle olacaktır. Beni şaşırtan asıl nokta, seyircinin Hidayet'i ıslıklamamasıydı kaçırdığı şutlardan sonra.

Bu geceden sonrada aynı şeyler olacak. Takım arkadaşları yine son bölümde onun ellerine bakacak. Son Dünya Şampiyonası olması onun iştahını da kabartmış durumda. Takımın savunmadaki çabası, onun son dakikaları oynaması en azından son 8 için umutlandırdı beni. Umarım bu "Hidayet Etkisi" turnuvanın sonuna kadar devam etmemizi sağlar.

0 yorum

Yorum Gönder